Η πατητή τσιμεντοκονία έχει ως βάση το μικροτσιμέντο και αυτός είναι ο λόγος που την ξεχωρίζει από τις παραδοσιακές τσιμεντοκονίες και τα βιομηχανικά δάπεδα. Το μικροτσιμέντο έχει μοναδικές ιδιότητες όπως υψηλή ελαστικότητα, ισχυρή πρόσφυση και μεγάλη αντοχή στην κρούση, και όλα αυτά σε πάχος μόλις 3-4 mm. Για να προστατευτεί η πατητή τσιμεντοκονία από ρύπους, λάδια και άλλου είδους χημικά, επαλείφεται με ειδικά βερνίκια που την διατηρούν αναλλοίωτη στην όψη αλλά προσφέρουν και τέλεια αδιαβροχοποίηση.

Έχει πολύ υψηλή πρόσφυση σε υποστρώματα από μπετό, πλακάκια, μωσαϊκά, μάρμαρα, ξύλα και μέταλλα. Συνεπώς, μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο σε εξωτερικούς χώρους όσο και σε εσωτερικούς, όπως δάπεδα, μπάνια, σκάλες, πάγκους, ντουζιέρες, χτιστές μπανιέρες και σε πολλές άλλες εφαρμογές. Η πατητή τσιμεντοκονία διατίθεται σε απεριόριστα χρώματα και σχέδια και έχει απίστευτες αντιχαρακτικές ιδιότητες. Είναι 100% ελληνικό προϊόν και παραμένει η τιμή της σε φυσιολογικά επίπεδα αφού τα συστατικά της προέρχονται από την ελληνική φύση και δεν χρησιμοποιούνται χημικά. Τα δάπεδα και οι επιφάνειες από πατητή τσιμεντοκονία παρέχουν πολύ καλύτερη υγιεινή σε σχέση με τα πλακάκια αφού δεν υπάρχουν αρμοί στους οποίους αναπτύσσονται μικρόβια, όπως είναι γνωστό.

Η πατητή τσιμεντοκονία μπορεί να χρησιμοποιηθεί έξυπνα σε μία ανακαίνιση μπάνιου ή σε δάπεδα αφού εφαρμόζεται σε πολύ μικρό πάχος (μόλις 3-4 mm) και δεν απαιτείται η αποξήλωση των παλαιών πλακιδίων αφού μπορεί να τοποθετηθεί πάνω από αυτά. Μπορεί να καθαριστεί πολύ πιο εύκολα σε σχέση με τα πλακάκια και δεν απορροφά διάφορα υγρά που δημιουργούν λεκέδες. Μπορεί να εφαρμοστεί στην ενδοδαπέδια θέρμανση αφού λόγω της υψηλής της ελαστικότητας απορροφά τις συστολές-διαστολές που προκαλούν οι μεταβολές της θερμοκρασίας χωρίς να απαιτούνται αρμοί. Είναι ενιαίο υλικό χωρίς διακοπές και αρμούς οπότε δεν μπορείς να ξεχωρίσεις τυχόν κακοτεχνίες όπως εμφανίζονται για παράδειγμα στα πλακάκια η στο ξύλο.

Το συμπέρασμα από τα παραπάνω είναι ότι αποτελεί μία έξυπνη αλλά και γρήγορη λύση στην ανακαίνιση σπιτιού αλλά και του επαγγελματικού χώρου σας.

Η εταιρεία μας χρησιμοποιεί τα υλικά της novamix για την κατασκευή πατητής τσιμεντοκονίας.