fbpx

Γνωρίζουμε ότι η απόφαση για μια ανακαίνιση κατοικίας είναι δύσκολη για πολλούς καθώς είναι μια διαδικασία που απαιτεί χρόνο και χρήμα. Βάζοντας στόχο όμως τη βελτιστοποίηση της ποιότητας ζωής μας αλλά και την αύξηση της αξίας της κατοικίας μας, η ανακαίνιση αποτελεί αδιαμφισβήτητα μια καλή επένδυση.
Στο παρόν άρθρο θα μιλήσουμε για 6 ανερχόμενες περιοχές της Αθήνας που σύμφωνα και με τη tharrosnews αξίζει να κάνετε ανακαίνιση κατοικίας είτε για ιδιοκατοίκηση είτε για ενοικίαση.

ανακαίνιση σε γειτονιά της Αθήνας

Οι 6 ανερχόμενες περιοχές της Αθήνας που, εάν έχετε κατοικία, αξίζει να την ανακαινίσετε:

 

1. Καλλιθέα

Ανακαινίστε το χώρο που διαθέτετε σε μια από τις πιο παλιές γειτονιές της Αθήνας. Κοντά στο κέντρο της πρωτεύουσας, με στάση του ηλεκτρικού, πρόκειται για μια βολική τοποθεσία με ποικιλία στυλ όσο αφορά την αρχιτεκτονική, με μοντέρνα αλλά και κλασικά κτίρια.
Η αγορά της είναι γνωστή. Μαγαζιά, καφέ, εστιατόρια και μπαρ αποτελούν πόλο έλξης για τον κόσμο, ανάμεσά τους και φοιτητές, μιας και οι σχολές δεν απέχουν μακριά. Ταυτόχρονα η Καλλιθέα είναι μια περιοχή με εύκολη πρόσβαση με τα μέσα μεταφοράς. Η ανακαίνιση με σκοπό την ενοικίαση θα σας φανεί ιδιαίτερα κερδοφόρα στην περίπτωση βραχυχρόνιας ενοικίασης καθώς η πρόσβαση για τους τουρίστες σε αξιοθέατα και ιστορικούς χώρους είναι εύκολη από αυτή την περιοχή.

2. Γαλάτσι

Μια περιοχή με πράσινο και ταυτόχρονα οικονομική, που προτιμάται από οικογένειες. Τα έργα της γραμμής 4 του Μετρό προχωράνε και η στάση στο λόφος Βεΐκου σε λίγο καιρό θα είναι γεγονός. Έτσι, η περιοχή θα αναπτυχθεί ακόμη περισσότερο και η πρόσβαση στην περιοχή θα είναι ακόμη πιο εύκολη.

3.Κυψέλη

Πρόκειται για μια ιστορική περιοχή της Αθήνας, με τη γνωστή αγορά στην κεντρική της πλατεία ή αλλιώς πλατεία Κανάρη, από τον γνωστό ήρωα της ιστορίας μας. Βρίσκεται πλησίον του κέντρου της πρωτεύουσας και προσελκύει πολύ κόσμο, ιδιαίτερα νέους.
Από τις πιο παλιές γειτονιές της Αθήνας, ανάμεσα της πολλές παλιές κατοικίες, πρόκειται για μια περιοχή όπου αξίζει να επενδύσετε σε ανακαίνιση.

4. Μεταξουργείο

Η περιοχή τα τελευταία χρόνια σημειώνει μεγάλη αναβάθμιση, αξίζει να παρατηρήσουμε ότι ανοίγουν όλο και περισσότερα νέα καταστήματα. Επιπλέον, η γραμμή μετρό που περνά από την περιοχή την καθιστά εύκολα προσβάσιμη για περισσότερο κόσμο και τουρίστες οι οποίοι αναζητούν να δοκιμάσουν ελληνικές γεύσεις.

5. Ακαδημία Πλάτωνος

Η περιοχή αυτή πρόκειται να μεταμορφωθεί με την προσεχή ανέγερση του Αρχαιολογικού Μουσείου της Αθήνας, τα έργα ανάδειξης του αρχαιολογικού χώρου της περιοχής και την αναβάθμιση του αρχαιολογικού άλσους.
Όλα τα παραπάνω θα οδηγήσουν μελλοντικά στην αναβάθμιση της περιοχής, η οποία και βρίσκεται στο κεντρικά της Αθήνας.

6. Υμηττός

Στους πρόποδες του ομώνυμου βουνού, στο χώρο του πρώην εργοστασίου της Πυρκάλ θα λάβει χώρα ένα μεγαλόπνοο σχέδιο της κυβέρνησης. Σε αυτό το χώρο πρόκειται να μετεγκατασταθούν 9 υπουργεία και άλλοι φορείς. Γεγονός που έχει ήδη φέρει στην περιοχή κόσμο, όμως, αναμένεται η ζήτηση για ακίνητα να αυξηθεί ακόμη περισσότερο με την ολοκλήρωση του έργου.

 

Οι λόγοι που θα μας οδηγήσουν σε μια ανακαίνιση είναι πολλοί, ένα σπίτι πολλών ετών, για παράδειγμα, είναι πολύ πιθανό να χρειαστεί μια ολική ανακαίνιση ή ίσως ο δικός μας λόγος είναι η ανάγκη μας για εκμοντερνισμό του προσωπικού μας χώρου . Η επένδυση σε μια ανακαίνιση με τη συνεργασία επαγγελματιών θα αποφέρει σίγουρα τα αποτελέσματα που επιθυμούμε.
Καθώς το οικονομικό θέμα είναι και ο λόγος που αργούμε να αποφασίσουμε να ανακαινίσουμε την ιδιοκτησία μας φαίνεται πως η κυβέρνηση έχει ένα σχέδιο που θα μας βοηθήσει κατά πολύ στον τομέα αυτό. Στην περίπτωση που ανακαινίζουμε την ιδιοκτησία μας με σκοπό να την ενοικιάσουμε υπάρχει το σχέδιο της κυβέρνησης για επιδότηση, το οποίο αναλύουμε παρακάτω.

ανακαίνιση σπιτιού για νέους

 

Επιδοτήσεις της κυβέρνησης σε ιδιοκτήτες κενών σπιτιών

 

Όσον αφορά τις επιδοτήσεις που σχεδιάζει η κυβέρνηση, μιλάμε για το σχέδιο «Ελλάδα 2.0». Η κυβέρνηση λοιπόν, έχει στόχο να υλοποιήσει ένα σχέδιο όπου θα επιδοτήσει ιδιοκτήτες κενών σπιτιών ώστε να κάνουν ανακαίνιση στις ιδιοκτησίες τους. Στη συνέχεια , σύμφωνα με την Dnews, οι ανακαινισμένες ιδιοκτησίες θα προσφέρονται για ενοικίαση σε νέους, 18 έως 39 ετών.
Η δαπάνη φαίνεται ότι θα καλύπτεται σε ποσοστό έως 40%, με ανώτατο όριο τις 10.000 ευρώ. Οι προϋποθέσεις χορήγησης αυτής της επιδότησης φαίνεται πως θέλει το οικογενειακό όριο εισοδήματος να είναι στις 40.000 ευρώ. Ταυτόχρονα το σπίτι θα πρέπει να έχει δηλωθεί κενό στο Ε2 του τελευταίου φορολογικού έτους και τέλος το συμβόλαιο ενοικίασης θα πρέπει να είναι τριετές.

Εν τέλει, είναι περιοχές της Αθήνας που θα αναπτυχθούν στο άμεσο μέλλον και αξίζει να κάνετε μια επένδυση τύπου ανακαίνισης ώστε να ενοικιάσετε ή να μείνετε εσείς ο ίδιος . Ακόμη για εσάς που έχετε δισταγμούς λόγω των χρημάτων που θα πρέπει να επενδύσετε, η επιδότηση της κυβέρνησης έως 10.000 ευρώ στους ιδιοκτήτες, είναι ένα κίνητρο ώστε η ανακαίνιση που επιθυμείτε να γίνει πραγματικότητα.

Αναμφισβήτητα η ανακαίνιση είναι μια σημαντική απόφαση, πάντα όμως με την κατάλληλη διάθεση και έχοντας υπόψιν τα χρήματα που εσείς προτίθεστε να διαθέσετε, η συνεργασία με τον κατάλληλο επαγγελματία πάνω στο θέμα θα σας αποφέρει στο σωστό χρονοδιάγραμμα και στο επιθυμητό budget το αποτέλεσμα που επιθυμείτε.

Μοιραστείτε το!