fbpx

Το κόστος κατασκευής ενός σπιτιού είναι κάτι για το οποίο οι περισσότεροι άνθρωποι προβληματίζονται και είναι λογικό, καθώς ο προϋπολογισμός θα πρέπει να είναι αρκετά μελετημένος και ως ένα βαθμό ευέλικτος. Αν και εσείς βρίσκεστε στην διαδικασία για την κατασκευή ενός σπιτιού θα γνωρίζετε καλά ότι πρόκειται για μια επένδυση ζωής.

Για τον λόγο αυτό είναι πολύ σημαντικό να εμπιστευτείτε μια έμπειρη και αξιόπιστη κατασκευαστική εταιρεία, η οποία θα ακούσει τις επιθυμίες και τις ανάγκες σας και θα φέρει εις πέρας το έργο από την αρχή μέχρι το τέλος. Αφού βρείτε την κατάλληλη εταιρεία θα πρέπει να καθορίσετε το κόστος που είστε διατεθειμένοι να διαθέσετε για το έργο σας, έχοντας στο μυαλό σας κάποια επιπλέον κόστη που μπορούν να προκύψουν.

Παρακάτω θα αναφερθούμε αναλυτικά σε όλους εκείνους του παράγοντες που θα διαμορφώσουν το κατασκευαστικό κόστος για την οικοδόμηση μιας κατοικίας.

Κόστος κατασκευής σπιτιού και οι παράγοντες που το καθορίζουν

Η κατασκευή ενός σπιτιού σαφώς και είναι μια σημαντική απόφαση που θα επηρεάζει την ζωή σας, για αυτό και είναι σημαντικό να σκεφτείτε αρκετά πως θα θέλατε να είναι το σπίτι σας και φυσικά να ερευνήσετε όλους τους παράγοντες που θα διαμορφώσουν το τελικό κόστος κατασκευής. Πιο αναλυτικά οι παράγοντες που επηρεάζουν και διαμορφώνουν το κατασκευαστικό κόστος μιας κατοικίας είναι οι ακόλουθοι:

  • Η επιφάνεια και το μέγεθος του σπιτιού που θέλετε να χτίσετε

Φυσικά και κάθε τετραγωνικό μετράει και η επιλογή κατασκευής ενός μεγάλου σπιτιού απαιτεί πολύ μεγαλύτερο προϋπολογισμό από την κατασκευή μιας απλής μονοκατοικίας. Διαμορφώστε χώρους άνετους και λειτουργικούς, με ματιά στο μέλλον και στην χρηστικότητα αυτών. Ακόμα και η διαφορά 10 τετραγωνικών μπορεί να κοστίσει κάποιες χιλιάδες ευρώ παραπάνω.

  • Η τοποθεσία και το οικόπεδο που έχετε αποφασίσει ότι θα χτισθεί η κατοικία σας

Αν έχετε ήδη ένα οικόπεδο σε κάποια περιοχή, τότε με βάση την περιοχή αυτή και το μέγεθος του οικόπεδου θα διαμορφωθεί και το κόστος κατασκευής. Αν ωστόσο δεν έχετε αγοράσει ακόμα το οικόπεδο και σκέφτεστε διάφορες περιοχές, σε νησιά, ορεινές περιοχές ή οπουδήποτε αλλού το κόστος κατασκευής διαμορφώνεται διαφορετικά. Η θέση του οικοπέδου σαφώς και είναι ένας εξαιρετικά σημαντικός παράγοντας και πιο συγκεκριμένα οι γειτονικές κατοικίες, η ιδιομορφίες της περιοχής και τυχόν δυσκολίες πρόσβασης μπορούν αυξήσουν το τελικό κόστος κατασκευής.

  • Η επιλογή της κατασκευαστικής εταιρίας που θα αναλάβει το έργο σας

Η επιλογή της κατάλληλης και αξιόπιστης εταιρείας είναι μια από τις σημαντικότερες αποφάσεις που θα πάρετε για το έργο αυτό ζωής και που θα σας συνοδεύει από την αρχή ως την παράδοση του.  Μεριμνήστε ώστε η ομάδα που θα αναλάβει το έργο σας έχει εμπειρία στην κατασκευή κατοικιών, σημαντικές αξιώσεις στον χώρο, σέβεται τον κάθε πελάτη που την εμπιστεύεται και με επαγγελματισμό προφέρει το καλύτερο αποτέλεσμα. Οι υψηλές απαιτήσεις είναι αυτονόητες, καθώς ο κάθε ιδιοκτήτης επιθυμεί το καλύτερο για την κατοικία του και σκοπός κάθε εταιρείας με υψηλές προδιαγραφές είναι η εκπλήρωση αυτού του σκοπού.

Μια τέτοια εταιρεία είναι η Fouskas Construction, που με πολυετή εμπειρία προσπαθεί πάντα να οικοδομεί σχέσεις εμπιστοσύνης με τους πελάτες της και να συνεργάζεται με τους καλύτερους επαγγελματικές. Ειδικοί με τεχνογνωσία και εξειδίκευση σε θέματα κατασκευής, μελέτης, διαχείρισης των γραφειοκρατικών ζητημάτων και πλήρη τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων όλων των εργασιών.

  • Ο σχεδιασμός και επιμέλεια κατασκευής

Ο σχεδιασμός είναι το επόμενο βήμα που επιβάλει τεράστια προσοχή και υψηλή τεχνογνωσία ώστε το καθετί να πραγματοποιηθεί όπως έχει καθοριστεί. Με τον τρόπο αυτό το αρχικό κόστος δεν θα έχει αποκλίσεις τουλάχιστον όχι μεγάλες, παρά ελάχιστες όπως μπορεί να προκύψουν σε κάθε έργο. Με βάση τον προϋπολογισμό σας θα διαμορφωθεί και ο ιδανικότερος σχεδιασμός, με πυρήνα την ποιότητα, την λειτουργικότητα, την ασφάλεια και το υψηλό design στο έπακρο.

Ολοκληρώνοντας, η επιμέλεια του έργου και των εργασιών είναι καθοριστικής σημασίας για αυτό καλό είναι να υπάρχει ο αρμόδιος ο οποίος θα σας ενημερώνει για τη πορεία του έργου και θα μεριμνά για την ομαλή εξέλιξη της όλης διαδικασίας.

  • Η επιλογή των υλικών κατασκευής

Φυσικά η επιλογή των υλικών κατασκευής θα επηρεάσει σημαντικά το συνολικό κόστος. Μπορείτε να κάνετε την έρευνα σας, να ενημερωθείτε για όλες τις επιλογές και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του κάθε υλικού και να επιλέξετε μαζί με την συμβουλή των ειδικών τα καλύτερα για την κατασκευή της κατοικίας σας. Μην κάνετε εκπτώσεις στην ποιότητα γιατί αυτή θα σας συνοδεύει για μια ζωή και η απόσβεση της θα είναι άμεση.

Πιο συγκεκριμένα, η επιλογή των υλικών για την μόνωση, καθώς και η διαδικασία τοποθέτησης αυτών, είναι ένα από τα σημαντικότερα ζητήματα που θα πρέπει να σκεφτείτε για την κατασκευή της κατοικίας σας. Μπορεί το κόστος για την μόνωση της κατοικίας και των υλικών που θα χρησιμοποιηθούν να αυξήσει το budget αλλά έτσι θα επιτευχτεί η αποφυγή απωλειών σε θέματα θερμομόνωσης και υγρασιών, η μείωση της κατανάλωσης ενέργειας και συντήρησης. Το μέλλον είναι ένα ενεργειακό και πράσινο σπίτι για αυτό επενδύσετε σε κάτι που μελλοντικά θα αποδώσει.

Τέλος, εξαιρετικά καθοριστικό για την ποιότητα και την αντοχή της κατασκευής, είναι η επιλογή των τούβλων και η χρήση της κατάλληλης κατηγορίας σκυροδέματος. Σε αυτά πρέπει να επιλέξετε το καλύτερο καθώς αφορούν την δομή της κατοικίας και την μακροβιότητα αυτής.

Στην Fouskas Construction θέλουμε να δημιουργούμε σχέσεις εμπιστοσύνης και να οικοδομούμε κατοικίες στις οποίες θα ζείτε ευτυχισμένοι. Η κατασκευή ενός σπιτιού συνιστά για την ομάδα μας την πραγματοποίηση ενός ονείρου σας και για αυτό εκπληρώνουμε τα πάντα με βάση τα δικά σας θέλω. Επικοινωνήστε μαζί μας και από κοινού θα δημιουργήσουμε το σπίτι που θα στεγάσει την οικογένεια και την ζωή σας.

Μοιραστείτε το!