Σκέφτεστε πως να δημιουργήσετε αποθηκευτικούς χώρους στο σπίτι σας; Σας έχουμε τις κατάλληλες ιδέες.

Η πλειονότητα των ανθρώπων μένουν σε μεγάλες πόλεις και πιο συγκεκριμένα σε διαμερίσματα με περιορισμούς χώρους. Αυτό πολλές φορές παρουσιάζει την έλλειψη αποθηκευτικών χώρων που θα κάνουν ένα σπίτι λειτουργικό και άνετο. Οι δημιουργία λοιπόν έξτρα αποθηκευτικών χώρων είναι κάτι εξαιρετικά σημαντικό, που απασχολεί όλο και περισσότερους ανθρώπους με το πέρασμα των χρόνων. Έτσι εμείς σας παρουσιάζουμε τρόπους για να εξοικονομήσετε χώρο και να δημιουργήσετε ένα άνετο σπίτι. Μην ξεχνάτε άλλωστε μεγάλη τάση της εποχής είναι ο μινιμαλισμός, που επιβάλλει την λιτή διακόσμηση του χώρου. Αυτό μπορεί  να επιτευχθεί με την αποθήκευση αλλά και πρακτική οργάνωση του.

1.Η έξυπνη επιλογή επίπλων για να δημιουργήσετε αποθηκευτικούς χώρους 

Πλέον στην αγορά μπορείτε να βρείτε μια πραγματικά μεγάλη γκάμα  λειτουργικών και πολυμορφικών επίπλων. Αυτά θα αποτελέσουν τη λύση στο πρόβλημα των περιορισμένων αποθηκευτικών χώρων στο διαμέρισμα σας. Επιλέξτε καναπέδες και κρεβάτια που στο κάτω μέρος τους μπορείτε να αποθηκεύσετε λευκά είδη όπως πετσέτες και σεντόνια. Μια ακόμη έξυπνη λύση είναι τα τραπεζάκια που στο εσωτερικό τους έχουν συρτάρια μέσα στα οποία μπορείτε να αποθηκεύσετε διάφορα αντικείμενα καθημερινής χρήσης, όπως πιάτα ή και εποχιακά διακοσμητικά είδη. Επίσης άνετοι καναπέδες με δυνατότητα αποθήκευσης αποτελούν τα πιο must έπιπλα της εποχής.αποθηκευτικούς χώρους

2. Εκμεταλλευτείτε όλους τους δυνατούς χώρους

Σε ένα διαμέρισμα είναι πολύ σημαντικό να αξιοποιούνται όλοι οι δυνατοί χώροι. Ειδικά αν το διαμέρισμα σας είναι μικρό μπορείτε εύκολα να δημιουργήσετε έξτρα αποθηκευτικούς χώρους σε σημεία που δεν είχατε σκεφτεί. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο διάδρομος, το γνωστό σε όλους hall. Είναι σημαντικό να κάνουμε την καθημερινότητα μας πιο εύκολη επομένως ο διάδρομος μπορεί να λειτουργήσει ως ένα έξτρα χώρος. Εκμεταλλευτείτε τον τοποθετώντας μια ψηλή ντουλάπα με πολλά ράφια ή με ράγες για να κρεμάτε τα ρούχα σας. Επίσης μπορείτε να προσθέσετε μια ντουλάπα για τα παπούτσια σας  πάνω στην οποία μπορείτε να κρεμάσετε έναν κομψό καθρέφτη.

Επιπλέον μπορείτε να εκμεταλλευτείτε το χώρο του μπάνιου προσθέτοντας τα κατάλληλα για το χώρο ράφια. Να προσθέσετε έξυπνα και λειτουργικά αξεσουάρ μπάνιου για να τοποθετείτε τα απορρυπαντικά και καλλυντικά σας. Σε μικρούς  χώρους δεν προτείνονται έπιπλα μεγάλου μήκους αλλά ψηλά έπιπλα  προκειμένου να εκμεταλλευτούμε το ύψος του διαμερίσματος. Μια πολύ όμορφη και μοναδική ιδέα είναι να βρείτε παλιές vintage συρταριέρες και να τις βάψετε σε μοντέρνα χρώματα. Τοποθετήστε βιβλία και ρούχα στα συρτάρια της ενώ χρησιμοποιήστε το πάνω μέρος σαν boudoir με καθρέφτη και θήκες για τα αξεσουάρ σας.

3.Χωρίστε έξυπνα το χώρο σας 

Έχετε ένα μικρό διαμέρισμα ή δεν σας αρκεί ο χώρος σας για τα ρούχα και τα βιβλία σας. Τότε με μικρές και έξυπνες αλλαγές και προσθήκες μπορείτε να δημιουργήσετε μικρές γωνίες και ταυτόχρονα να αποθηκεύσετε τα πράγματα σας. Αν το σαλόνι και το υπνοδωμάτιο αποτελούν ένα ενιαίο χώρο μπορείτε να εξοικονομήσετε χώρο με την τοποθέτηση μιας βιβλιοθήκης στη μέση ως ένα είδος διαχωριστικού ή με την αγορά μια ράγας για να κρεμάτε τα ρούχα σας αν οι ντουλάπες σας είναι ανεπαρκείς.αποθηκευτικούς χώρους

4.Εντοιχισμένες κατασκευές

Σε μια ανακαίνιση του χώρου σας με την προοπτική να εκμεταλλευτείτε στο έπακρο το χώρο σας, μπορείτε επενδύσετε σε εντοιχισμένες κατασκευές. Για λειτουργικότητα και καλή εκμετάλλευση του χώρου, τα εντοιχισμένα έπιπλα είναι η κατάλληλη επιλογή. Τα εντοιχισμένα έπιπλα μπορούν να προσαρμοστούν σε όλους τους χώρους του σπιτιού αρκεί να είναι εφικτή η κατασκευή τους. Ενσωματώνονται όπου κρίνονται πιο λειτουργικά και επιτυγχάνουν την δημιουργία έξτρα αποθηκευτικών χώρων.

Ένα πολύ λειτουργικό αλλά και όμορφο αισθητικά παράδειγμα είναι οι ντουλάπες σαν καθιστικό κάτω από παράθυρα. Εκεί μπορείτε να αποθηκεύσετε τα αντικείμενα σας έχοντας επίσης ένα μικρό καθιστικό απολαμβάνοντας συγχρόνως τη θέα από το παράθυρο σας. Επίσης βιβλιοθήκες για την οργάνωση των βιβλίων σας αλλά και διακριτικές ντουλάπες που θα σας εξυπηρετούν στην καθημερινότητα σας.

αποθηκευτικούς χώρους

5.Διακόσμηση και αποθήκευση σε ένα

  • Επιλέξτε κατασκευές με ράφια. Τα ράφια είναι μια ιδανική λύση όταν προσπαθείτε να βρείτε αποθηκευτικούς χώρους στο σπίτι σας καθώς μπορούν να χρησιμοποιηθούν  σε όλους τους χώρους. Στο σαλόνι για διακοσμητικά και κεριά. Στη κουζίνα για τα ποτήρια και κούπες. Στο μπάνιο για τα καλλυντικά σας και φυσικά στο υπνοδωμάτιο για τα βιβλία σας.
  • Επιλέξτε καλάθια για αποθήκευση και μοντέρνα διακόσμηση στο χώρο σας. Τα καλάθια στην όποια μορφή τους, αλλά κυρίως τα ψάθινα καλάθια ομορφαίνουν το χώρο φέροντας ένα Scandinavian ύφος. Μέσα σε αυτά μπορείτε να τοποθετήσετε βιβλία, ρούχα ή οτιδήποτε δεν θέλετε να βρίσκεται σε κοινή θεά. Με την λύση αυτή μπορείτε να συνδυάσετε αποθήκευση και διακόσμηση σε ένα! αποθηκευτικούς χώρους

Ελπίζουμε να σας βοηθήσαμε με τις ιδέες μας να αποκτήσετε περισσότερους αποθηκευτικούς χώρους στο σπίτι σας και να εκμεταλλευτείτε στο έπακρο τους χώρους σας!