fbpx

Η δημιουργία μικρών γωνιών στο σαλόνι είναι πραγματικά μια απλή και άκρως λειτουργική διαδικασία καθώς δίχως αμφιβολία το σαλόνι μας αποτελεί έναν εξαιρετικά σημαντικό και πρωταγωνιστικό χώρο για μια κατοικία. Εκεί, τόσο η φαντασία όσο και η δημιουργία έχουν την απαραίτητη ελευθερία να μετουσιωθούν σε όμορφες και εντυπωσιακές εικόνες. Μοναδικός γνώμονας πάντα είναι το προσωπικό γούστο και ύφος, αυτό που θέλετε να έχει  το σαλόνι σας  τόσο για εσάς τους ίδιους όσο και για τους καλεσμένους σας.

Γήινα χρώματα ως πρώτο βήμα για τη δημιουργία μικρών γωνιών στο σαλόνι σας 

Κατά τη δημιουργία μικρών ζεστών γωνιών στο σαλόνι σας είναι σημαντικό να επιλέξετε τα χρώματα αυτά που ταιριάζουν στα θέλω και στη διάθεση σας. Ωστόσο στη δημιουργία μικρών γωνιών στο σαλόνι σας κρίνεται συνετό να επιλέξετε γήινες αποχρώσεις. Οι τοίχοι ή αν επιλέξετε ταπετσαρία καλό θα ήταν να μην έχουν έντονα χρώματα καθώς αυτά σκοτεινιάζουν το χώρο και πολλές φορές το μικραίνουν. Η δημιουργία μικρών γωνιών θα σας επιφέρει ηρεμία και ένα  είδος καταφύγιου από τα άγχη της καθημερινότητας. Αφήστε λοιπόν το φυσικό φώς σε συνδυασμό με τα γήινα χρώματα να κάνουν όλη τη διαφορά.δημιουργία μικρών γωνιών

Minimal και άνετα έπιπλα

Η επιλογή επίπλων σαφώς και είναι το θεμέλιο για την δημιουργία μικρών γωνιών στο σαλόνι σας. Όμορφα ξύλινα τραπεζάκια αν είστε από εκείνους που αγαπούν να γράφουν ή να ζωγραφίζουν παρέα με μια κούπα ζεστού καφέ. Άνετες και απαλές πολυθρόνες που σε καλούν να απολαύσεις την αγκαλιά τους με την προσθήκη μιας κουβέρτας. Μπορείτε να την τοποθετήστε  κοντά στο μπαλκόνι σας για να ρεμβάζετε ή αν απολαμβάνετε να βλέπετε τις σειρές σας στην οθόνη της τηλεόρασης απέναντι από αυτήν. Μπορείτε ακόμα να πάρετε την απόφαση να αλλάξετε τα κουφώματα του σπιτιού σαν βασικό άξονα της ανανέωσης του σαλονιού με την επιλογή να παραμένει σίγουρα δική σας.δημιουργία μικρών γωνιών

Δημιουργήστε ένα χώρο για τα βιβλία σας

Αγαπάτε το διάβασμα και τα βιβλία σας. Σας αρέσει να περνάτε όμορφα, παρέα με την συντροφιά τους τον ελεύθερο σας χρόνο. Τώρα η ανάγκη αυτή όλο και μεγαλώνει, επενδύστε επομένως στην αναδιαμόρφωση του σαλονιού σας με την δημιουργία μικρών γωνιών για τα βιβλία σας. Τα βιβλία μας ταξιδεύουν, αυτό πρέπει να γίνεται και με το σπίτι μας. Εκεί που περνάτε τη ζωή σας σε καθημερινή βάση. Επιλέξτε ξύλινες βιβλιοθήκες ή ακόμη και μικρά τραπεζάκια με πολλά συρτάρια. Τα ράφια επίσης μπορούν να ολοκληρώσουν τέτοιες ζεστές γωνιές.

Μην ξεχνάτε τα χαλιά

Φυσικά στην καρδία του φθινοπώρου και εν αναμονή ενός δύσκολου από πολλές απόψεις χειμώνα το σπίτι μας πρέπει να μπαίνει σε πρώτο πλάνο. Τα χαλιά αποτελούν όμορφή και ζεστή προσθήκη στο χώρο και απαραίτητο στοιχείο για τη δημιουργία μικρών γωνιών στο σαλόνι σας. Καλό είναι να έχουν μια ομοιομορφία με το ύφος του σαλονιού και να μην είναι υπερβολικά πολλά γιατί θα εγκλωβίσουν το χώρο. Επιλέξτε χαλιά επίσης σε γήινες αποχρώσεις και με γραμμικά μοτίβα. Έτσι θα επιτύχετε να δημιουργήσετε την αίσθηση του coziness που όλοι αποζητούμε.

Τα φυτά εσωτερικού χώρου είναι το κλειδί

Σαν μια ολοένα και μεγαλύτερη τάση τα φυτά εσωτερικού χώρου είναι μια όμορφη ιδέα και προσθήκη στο χώρο. Επιλέξτε αυτά που σας αρέσουν και αμέσως θα αισθανθείτε την διαφορά στον αέρα αλλά και στο ύφος του σαλονιού. Μπορείτε να δημιουργήστε μια μικρή γωνιά κοντά σε ένα σημείο με αρκετό ήλιο όπου θα νιώθετε κοντά στη φύση. Ακόμα και το μπαλκόνι του σαλονιού μπορεί να αποτελέσει τη βάση για την δημιουργία μια μικρής γωνιάς με μυρωδικά ή φυτά που θα μοσχοβολούν  κάθε φορά που θα ανοίγετε την μπαλκονόπορτά σας.δημιουργία μικρών γωνιών

Αλλάξτε την είσοδο του σπιτιού σας

Απλά και οικονομικά μπορείτε με μερικές πινελιές να αλλάξετε το χώρο που αντικρίζετε με το που μπαίνετε στο σπίτι σας. Για αρχή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έπιπλα που ήδη έχτε και στην συνέχεια να αποφασίσετε πως θα θέλετε να μοιάζει. Βασικό στοιχείο η σωστή επιλογή καθρέφτη. Καλό είναι να τοποθετηθεί με βάση το ύψος σας έτσι ώστε να είναι λειτουργικός. Επιλέξτε επίσης ένα έπιπλο στο οποίο μπορείτε να τοποθετήσετε ράφια ή συρτάρια για τα πράγματα που χρησιμοποιείτε καθημερινά.

Πάνω του βάλτε γυάλες για τα κλειδιά ή καλάθια με πράγματα στα οποία θέλετε να έχετε εύκολη πρόσβαση. Τέλος η προσθήκη μια κρεμάστρας κρίνεται πρακτικής σημασίας ωστόσο φροντίστε να μην το παρακάνετε καθώς είναι το πρώτο που αντικρίζει κάνεις.

δημιουργία μικρών γωνιών

Η δημιουργία μικρών ζεστών και πρακτικών γωνιών στο σαλόνι σας είναι μια εύκολή διαδικασία με βασικότερο βήμα την όρεξη για μια όμορφη αλλαγή στο χώρο μας!

 

Μοιραστείτε το!