Ο φωτισμός στο μπάνιο είναι ένα στοιχείο στο οποίο πολύ δεν δείχνουν την πρέπουσα προσοχή, κατά την δημιουργία ή την ανακαίνιση αυτού του χώρου του σπιτιού. Το μπάνιο παρουσιάζει ιδιαιτερότητες καθώς συνήθως υπάρχει έλλειψη φυσικού φωτισμού. Το στοιχείο αυτό επίταση την συμπληρωματική εισαγωγή πηγών φωτισμού που άλλες φορές θα πρέπει να συγκεντρώνουν το φως σε σημεία όπως ο καθρέπτης και άλλες να το διαχέουν σε όλο τον χώρο. Ακόμα έχει παρατηρηθεί σε μπάνια που διαθέτουν άπλετο φυσικό φως να μην είναι αρκετό για την φροντίδα ειδικά του προσώπου.

Γενικά για τον Φωτισμό του Μπάνιου

  • Θα πρέπει να φωτίζει όλο τον χώρο
  • Θα πρέπει να επιδρά θετικά στη πρωινή μας διάθεση
  • Θα πρέπει να τονίζει τα όμορφα σημεία του μπάνιου ακόμα και με χρωματιστό φωτισμό.

Ο Κεντρικός Φωτισμός του Μπάνιου

Ο κεντρικός φωτισμός μπορεί να γίνει με φωτιστικό οροφής ή με σποτάκια (εμφανή ή χωνευτά) για καλύτερη απόδοση αλλά με απαλό ζεστό φωτισμό που δεν θα σας ξυπνά απότομα το πρωί. Καλό είναι το κεντρικό φωτιστικό να φωτίζει τη μπανιέρα ή τη ντουζιέρα κυρίως. Στην αγορά θα βρείτε αρκετές προτάσεις φωτιστικών μπάνιου.

Ο Φωτισμός του Καθρέπτη Μπάνιου

Το σημείο του καθρέπτη χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή. Ο καθρέπτης μπορεί να φωτιστεί με απλίκες σε κάθε πλευρά του ή επάνω από τον καθρέπτη με 2-3 πηγές φωτισμού. Με αυτό το τρόπο θα έχετε ομογενή φωτισμό, χωρίς σκιές για την περιποίηση του προσώπου σας. Έτσι το ξύρισμα και το μακιγιάζ θα γίνονται με ακρίβεια. Φροντίστε το φως να βρίσκεται στο σωστό ύψος έτσι ώστε να μην τονίζει τους μαύρους κύκλους η να μην σχηματίζει στο πρόσωπό σας σκιές. Η καλύτερη λύση είναι να τοποθετήσετε  2 σποτάκια των οποίων το φως να διασταυρώνεται πάνω από τον νιπτήρα. Τοποθετήστε τα με το φως προς τον τοίχο και όχι προς τα κάτω. Λάμπες πυρακτώσεως ισχύος 60W  ή οικονομικές 14W είναι αρκετές. Καλό είναι να μην φωτίσετε περισσότερο.

Στην αγορά θα βρείτε μεγάλη γκάμα με καθρέπτες σε διάφορα μεγέθη και σχέδια (τετράγωνους, στρογγυλούς, κλπ) , με ή χωρίς ραφάκι, με ενσωματωμένο φως: αλογόνου ή με σποτάκια. Οι καθρέπτες αυτοί, έτοιμοι προς εγκατάσταση με τον φωτισμό τους, είναι απλοί ή με σχέδια (αμμοβολή, με ή χωρίς κάδρο).

Για να διασφαλίσετε την ασφάλεια των ανθρώπων και τη μεγάλη διάρκεια ζωής των φωτιστικών, ισχύουν ειδικές προδιαγραφές. Καλό είναι να επιλέξετε προϊόντα που τηρούν τις προδιαγραφές από την κατηγορία που αντιστοιχεί στον όγκο που θα τα τοποθετήσετε.

 

Ζητήστε μας προσφορά για εργασίες ανακαίνισης μπάνιου

 

Επικοινωνία