fbpx

Μια ριζική ανανέωση στο μπάνιο σας θα αλλάξει  άμεσα και την καθημερινότητα σας. Το μπάνιο, αν και πολλές φορές το παραμελούμε, αποτελεί ένα πολύ σημαντικό χώρο μέσα στο σπίτι. Ειδικά για τις γυναίκες αποτελεί ένα χώρο όπου ετοιμάζονται και περνούν χρόνο για τον εαυτό τους. Ωστόσο δεν παύει να είναι ένας άκρως χρηστικός και λειτουργικός χώρος για όλους μέσα στο σπίτι. Για τον λόγο αυτό εμείς σας προτείνουμε 7 +1 τρόπους να το ανανεώσετε εύκολα και απλά.

1. Ξεκινήστε την ριζική ανανέωση στο μπάνιο σας από τη βάση: τα πλακάκια

Τα πλακάκια στο μπάνιο παίζουν σημαντικό ρόλο. Πρωταγωνιστούν τόσο στους τοίχους όσο και στο πάτωμα. Είναι επομένως καθοριστικής σημασίας η σωστή επιλογή αυτόν κατά την ανανέωση του μπάνιου σας. Η ποικιλία πλέον σε πλακάκια μπάνιου είναι πραγματικά τεράστια και ακόμη και ο πιο απαιτητικός μπορεί να βρει αυτό που επιθυμεί. Μην ξεχνάτε επιλέξτε αυτό το στυλ που θα σας προσφέρει αυτό το ύφος που πάντα θαυμάζατε σε περιοδικά διακόσμησης γιατί πλέον όλα είναι εφικτά.

2. Επενδύστε σε καλής ποιότητας υδραυλικά και είδη μπάνιου

Το μπάνιο, όπως και η κουζίνα, αποτελούν χώρους του σπιτιού που χρησιμοποιούνται πολύ και συχνά στην καθημερινότητα μας για τον λόγο αυτό καλό θα ήταν οι συσκευές που βρίσκονται μέσα σε αυτούς να είναι πολύ καλής ποιότητας. Αυτό θα εξασφαλίσει τη διάρκεια τους στο χρόνο και θα κάνει ακόμη πιο εύκολή την ζωή σας. Οι σωλήνες αλλά κυρίως η λεκάνη, ο νιπτήρας και η μπανιέρα θα πρέπει να αποτελούν προτεραιότητες κατά την οργάνωση μιας ολοκληρωτικής ανανέωσης μπάνιου.

3. Επιλέξτε σοφά το είδος της μπανιέρα σας

ανανέωση στο μπάνιο

Και τι εννοώ σοφά; Το μπάνιο ή ντους αποτελεί καθημερινή συνήθεια όλων μας. Λατρεύουμε να το απολαμβάνουμε και να βρισκόμαστε μετά από μια κουραστική ημέρα μέσα σε μια μπανιέρα με ζεστό νερό και όμορφες μυρωδιές. Η μπανιέρα είναι ο πυρήνας του μπάνιου για αυτό επιλέξτε αυτήν μέσα στην οποία μπορείτε να φανταστείτε τον εαυτό σας να χαλαρώνει μετά από μια δύσκολη και πιεστική ημέρα. Αν πάλι ο χώρος δεν το επιτρέπει επενδύστε σε μια λειτουργική ντουζιέρα με μοντέρνες γραμμές.

4. Ράφια και ντουλάπες

Τα ράφια και οι ντουλάπες θα συμπληρώσουν αρμονικά το χώρο. Επιλέξτε τα υλικά αυτά που ταιριάζουν ως προς το ύφος αλλά και ως προς το χρώμα με το μπάνιο σας. Είναι εξαιρετικής σημασίας τα στοιχεία αυτά καθώς αποτελούν τους αποθηκευτικούς σας χώρους. Φυσικά και η επιλογή του σωστού καθρέφτη επίσης θα πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη. Ειδικά για τις γυναίκες που θέλουν να έχουν οργανωμένα τα καλλυντικά και τις πετσέτες τους  η αίσθηση που θα έχει το μπάνιο καθορίζετε σε μεγάλο βαθμό από το στοιχείο αυτό.

 ριζική ανανέωση στο μπάνιο

5. Προσθέστε φυτά εσωτερικού χώρου

Ανανέωη μπάνιου με φυτά

Δεν λείπουν και δεν θα πρέπει να λείπουν από κανένα σύγχρονο μπάνιο. Το αναβαθμίζουν και δίνουν στο χώρο την αίσθηση της φύσης που όλοι μας αγαπάμε να αισθανόμαστε. Ομορφαίνουν το χώρο αλλά καθαρίζουν τον αέρα του χώρου δίνοντας μια αίσθηση ηρεμίας μέσα σε αυτόν. Τοποθετήστε τα στην άκρη της μπανιέρας ή δίπλα στο νιπτήρα. Θα έχετε την χαρά να τα αντικρίζετε κάθε πρωί και να ξεκινάτε με ένα αίσθημα ηρεμίας και δημιουργικότητας.

6. Διακοσμήση με μινιμαλιστικά στοιχεία

Σε μια ανανέωση μπάνιου φυσικά και τη διαφορά θα τη κάνει η διακόσμηση. Νομίζετε πως δεν υπάρχουν πολλές ιδέες και λύσεις; Η ποικιλία είναι πραγματικά τεράστια. Από όμορφα διακοσμητικά στοιχεία όπως  σκεύη για να βάλετε τις οδοντόβουρτσες σας μέχρι κουρτίνες μπάνιου με θήκες για τα βιβλία που θέλετε να διαβάζεστε ενώ βρίσκεστε μέσα στη μπανιέρα σας. Κρεμάστρες για τις πετσέτες και τα μπουρνούζια σας αλλά και για τα αξεσουάρ μπάνιου. Μην ξεχνάτε την προσθήκη του σωστού φωτισμού για να μπορεί να είναι τόσο λειτουργικός όσο και ήρεμος.

7. Όμορφες μυρωδιές

Τέλος ως έξτρα ιδέα σας προτείνουμε τη δημιουργία ενός μικρού χώρου με κεριά και αρωματικά χώρου. Τα αναμμένα κεριά κατά την διάρκεια του μπάνιου πέρα ότι ηρεμούν δημιουργούν και μια ειδυλλιακή ατμόσφαιρα. Με τους υδρατμούς απελευθερώνουν τις όμορφες μυρωδιές τους και σας ταξιδεύουν εκεί που θέλετε να βρίσκεστε. Μπορείτε να δημιουργήσετε μικρά γυάλινα ράφια και να τοποθετήσετε οτιδήποτε σας κάνει χαρούμενο για να το αντικρίζετε κάθε πρωί με το που ξυπνάτε.

Τώρα είναι η στιγμή να πείτε το ναι σε μια ριζική ανανέωση στο μπάνιο σας.

Μοιραστείτε το!