Μια ανακαίνιση ξεκινά με σκοπό την αλλαγή της εικόνας του χώρου που χρησιμοποιούμε και βελτίωσή του ανάλογα με τη διάθεση και τις ανάγκες της χρονικής στιγμής που επιλέγουμε να τον αναβαθμίσουμε. Το τρίπτυχο γρήγορη- εύκολη- οικονομική ανακαίνιση, είναι στις μέρες μας επιτακτική ανάγκη και ιδανική λύση για όλους! Μέσα λοιπόν στα πλαίσια που προστάζουν οι συνθήκες της καθημερινότητας, σας προτείνουμε τρόπους και πακέτα ανακαίνισης για όλους τους χώρους του σπιτιού που θέλετε να βελτιώσετε!

Ξεκινώντας μια ανακαίνιση σπιτιού βασική προϋπόθεση είναι η σωστή επιλογή των χρωμάτων στους χώρους που θέλουμε να ανακαινίσουμε. Πρέπει να γνωρίζετε ότι η επίδραση που έχει ένα χρώμα στα συναισθήματα και τις αντιδράσεις των ανθρώπων είναι καταλυτική.

Χρησιμοποιώντας λοιπόν τον χρωματικό κύκλο μπορούμε κατανοήσουμε τα χρώματα και τους συνδυασμούς τους για ένα ισορροπημένο αποτέλεσμα που θα συμβαδίζει με το γούστο και το χαρακτήρα μας. Ξεκινώντας από τα 3 βασικά χρώματα (μπλε, κόκκινο, κίτρινο) και κάνοντας μίξεις αυτών προκύπτουν συνδυασμοί που δεν φαντάζεστε.

Μονοχρωματικός συνδυασμός

Σύνθεση ενός χρώματος με τις αποχρώσεις του, δηλαδή με τις πιο έντονες η πιο απαλές εκδοχές του. Αυτός ο συνδυασμός  είναι από τους πιο κλασσικούς και εύκολους χαρίζοντας χαλαρότητα, ηρεμία και κομψότητα στο χώρο!

Συνδυασμοί Χρωμάτων για την Ιδανική Ανακαίνιση Σπιτιού

 

Συνδυασμός με συμπληρωματικά χρώματα

Συμπληρωματικά χρώματα είναι αυτά που βρίσκονται απέναντι στον κύκλο των χρωμάτων, για παράδειγμα το κίτρινο με το μωβ, το πράσινο με το κόκκινο, το μπλε με το πορτοκαλί. Ο συνδυασμός αυτός είναι αρκετά εκρηκτικός και το αποτέλεσμα έντονο όπως και η αντίθεσή του!!!

Συνδυασμοί Χρωμάτων για την Ιδανική Ανακαίνιση Σπιτιού

Συνδυασμός με συγγενικά χρώματα

Τα χρώματα αυτά βρίσκονται το ένα δίπλα στο άλλο πάνω στον χρωματικό κύκλο και το κάθε ένα δημιουργείται από την μίξη του προηγούμενου με το επόμενο. Έτσι αποκτά και κάποια από τα χαρακτηριστικά του, γίνεται δηλαδή συγγενικό με το άλλο χρώμα.  Η επιλογή των θερμών χρωμάτων (κόκκινο, πορτοκαλί, κίτρινο) προσδίδουν μια αίσθηση ζεστασιάς στο χώρο μιας και είναι στις αποχρώσεις του ήλιου και της φωτιάς, σε αντίθεση με τα ψυχρά χρώματα ( πράσινο, μπλε, βιολέ) στις αποχρώσεις του πάγου και του νερού που δίνουν μια αίσθηση δροσιάς.

Συνδυασμοί Χρωμάτων για την Ιδανική Ανακαίνιση Σπιτιού

Συνδυασμός με τρία χρώματα

Δημιουργώντας ένα ισόπλευρο τρίγωνο μέσα στο χρωματικό κύκλο κύκλο, έχουμε τις  κορυφές του πάνω σε τρία χρώματα. Αυτά μπορεί να είναι τρία βασικά ή συμπληρωματικά χρώματα δίνοντας ένα αποτέλεσμα εξαιρετικά ενδιαφέρον και παράλληλα ίσως υπερβολικό.

Συνδυασμοί Χρωμάτων για την Ιδανική Ανακαίνιση Σπιτιού

Συνδυασμός  με συμπληρωματικά και αντίθετα χρώματα

Δύο χρώματα τα οποία βρίσκονται σε αντίθετες θέσεις πάνω στον χρωματικό κύκλο και για το κάθε ένα από αυτά έχουμε τις συγγενικές του αποχρώσεις. Εδώ υπάρχει η αίσθηση της ισορροπίας , της φυσικότητας και του επιβλητικού ύφους.

Συνδυασμοί Χρωμάτων για την Ιδανική Ανακαίνιση Σπιτιού

Συνδυασμός ουδέτερων χρωμάτων

Ένας από τους πιο απλούς ίσως συνδυασμούς είναι αυτός που προκύπτει από τη χρήση χρωμάτων  όπως το μαύρο, το λευκό, το γκρι, το καφέ και το μπεζ. Τα ουδέτερα ή γήινα όπως λέγονται   αυτά τα χρώματα δεν βρίσκονται πάνω στον χρωματικό κύκλο και δημιουργούνται από τις εξής μίξεις: άσπρο με μαύρο, μίξη συμπληρωματικών χρωμάτων, μίξη τριών πρωτευόντων χρωμάτων προσθέτοντας άσπρο ή μαύρο. Η χρήση των ουδέτερων χρωμάτων  ως φόντο είναι η συνηθέστερη και ίσως η ιδανική στα πλαίσια μιας οικονομικής και γρήγορης ανακαίνισης μιας και αλλάζοντας ένα έπιπλο ή κάποια αντικείμενα όπως φωτιστικά, πίνακες, μαξιλάρια αλλάζει και το χρώμα του χώρου!!

Συνδυασμοί Χρωμάτων για την Ιδανική Ανακαίνιση Σπιτιού

Αφιερώστε λίγο από το χρόνο σας και φανταστείτε τη λύση για μια ιδανική ανακαίνιση. Μελετήστε τον κάθε χώρο που θέλετε να βάψετε και σκεφτείτε την ατμόσφαιρα και τα συναισθήματα που θέλετε να αποπνέει.