fbpx

Πως τα Ενεργειακά Τζάμια Συμβάλουν στην Οικονομία του ΣπιτιούΌταν πρόκειται να κάνετε ανακαίνιση σπιτιού με σκοπό να την αναβαθμίσετε ενεργειακά και να κερδίσετε χρήματα και ποιότητα ζωής μακροπρόθεσμα θα πρέπει οι επιλογές σας να ελαχιστοποιούν τις θερμικές απώλειες και να εξοικονομούν ενέργεια. Τις περισσότερες φορές δίνεται έμφαση στα δομικά στοιχεία μιας κατοικίας και στη θωράκισή τους με διάφορα είδη μονώσεων. Η διαδικασία αυτή είναι σημαντική και πρέπει να γίνεται διότι οι απώλειες από τους τοίχους, τα δάπεδα και τις οροφές είναι τεράστιες. Εξίσου όμως σημαντικές είναι και οι απώλειες από τα παράθυρα. Η μόνωση του σπιτιού που επιτυγχάνεται με τα ενεργειακά τζάμια ή αλλιώς τους ενεργειακούς υαλοπίνακες είναι αρκετή για να μειώσει τις απώλειες προς το περιβάλλον και την κατανάλωση ενέργειας για τη θέρμανση του χώρου μας.

  • Η αντικατάσταση κουφωμάτων και τζαμιών σε παλαιές κατοικίες με νέας τεχνολογίας παράθυρα προσφέρει στο χώρο που ανακαινίζεται αισθητική και ενεργειακή αναβάθμιση ενώ παράλληλα προστατεύει και βελτιώνει τις συνθήκες διαβίωσης σας μέσα σε αυτόν.
  • Περιορίζονται σημαντικά οι απώλειες θερμότητας επειδή τα ενεργειακά κουφώματα χαρακτηρίζονται από υψηλές θερμομονωτικές ιδιότητες και τα νέας γενιάς τζάμια δεν επιτρέπουν τη μεταφορά θερμότητας από τον εσωτερικό χώρο του σπιτιού μας ή και αντίστροφα.
  • Μειώνεται το κόστος θέρμανσης ή ψύξης του χώρου μιας και δεν γίνεται μεταφορά θερμότητας από αυτόν προς το περιβάλλον και αντίστροφα και έτσι διατηρείται η δροσιά ή η ζέστη στο χώρο.
  • Το κόστος των ενεργειακών υαλοπινάκων (τζαμιών) δεν ξεπερνάει τα 100 ευρώ για κάθε κούφωμα και αυτό το ποσό συμπεριλαμβάνει τυχόν αλλαγές στα υπάρχοντα κουφώματα (αλουμινίου ή και ξύλινα) κατά την τοποθέτηση των τζαμιών (σε περίπτωση που θέλετε να αλλάξετε μόνο τα τζάμια).
  • Τα διπλά τζάμια με ενεργειακή επίστρωση μπορούν να προσφέρουν θερμική άνεση στο χώρο σας και να βελτιώσουν αισθητά τις συνθήκες διαβίωσης μέσα σε αυτόν. Η τοποθέτηση κατάλληλων κουφωμάτων και ενεργειακών τζαμιών (θα πρέπει να ρωτήσετε για την θερμοπερατότητα του παραθύρου που θα επιλέξετε) σε συνδυασμό με μόνωση σε τοίχους, δάπεδα και οροφές θωρακίζει την κατοικία σας και της δίνει επιπλέον διάρκεια ζωής.
  • Τα διπλά τζάμια έχουν απίστευτες θερμομονωτικές και ηχομονωτικές ιδιότητες και αποτελούν την πιο σύγχρονη τεχνολογικά λύση κυρίως στις ανακαινίσεις παλαιών κατοικιών τη στιγμή που ένα μεγάλο ποσοστό υφιστάμενων κτιρίων είναι χωρίς μόνωση. Για αυτό παρατηρείται απώλεια θερμότητας σε σημαντικά ποσοστά το χειμώνα καθώς και υπερθέρμανση το καλοκαίρι.
  • Η μόνωση του κελύφους της κατοικίας μας και η τοποθέτηση ενεργειακών διπλών τζαμιών θα σας βοηθήσει ιδιαίτερα το καλοκαίρι διότι δεν θα πληρώσετε ακριβά την ανάγκη για δροσισμό του χώρου. Θα μειώσετε δηλαδή τη χρήση κλιματιστικών για την ψύξη και κατά συνέπεια και τον λογαριασμό της ΔΕΗ.
  • Τα παράθυρα παρέχουν στο χώρο μας φώς, ζεστασιά και αερισμό για αυτό και θα πρέπει να γίνεται σωστή επιλογή υλικών, μεγέθους και χαρακτηριστικών για την ενεργειακή επάρκεια της κατοικίας σας. Στην αγορά θα βρείτε ενεργειακά κουφώματα και τζάμια που θα καλύπτουν σίγουρα τις ενεργειακές και αισθητικές σας ανάγκες με μοντέρνο σχεδιασμό και διάφορους τύπους ανοιγμάτων για καλό αερισμό ιδανικά για να καλύπτουν τις ανάγκες όλων των χρηστών.
  • Η τεχνολογία στα διπλά τζάμια έχει προχωρήσει πολύ και μπορείτε να βρείτε διάφορους τύπους τζαμιών (κρυστάλλων) που εξυπηρετούν διαφορετικές περιπτώσεις κάθε φορά όσον αφορά τον προσανατολισμό, τις κλιματικές συνθήκες και τον σχεδιασμό.

Εάν θέλετε να κάνετε μία οικονομική ανακαίνιση στο διαμέρισμά σας και να αναβαθμίσετε την ενεργειακή του απόδοση θα πρέπει να αντιληφθείτε τις ανάγκες του χώρου σας σε σχέση με το περιβάλλον, την αισθητική σας και το προσωπικό σας στυλ και να επιλέξετε τον τύπο κουφωμάτων που θα λειτουργήσουν καλύτερα στην δική σας περίπτωση.

Η Τεχνική Εταιρεία Ι.Φούσκας σας προτείνει ολοκληρωμένα πακέτα ανακαίνισης σπιτιού και είμαστε στη διάθεσή σας για να σας λύσουμε οποιαδήποτε απορία έχετε σχετικά μετην ανακαίνιση του χώρου σας αρκεί να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Μοιραστείτε το!