fbpx

Η ταπετσαρία ή αλλιώς γνωστή και ως wallpaper χρησιμοποιείται αρκετά στις μέρες μας κυρίως σε ανακαινίσεις σπιτιών, γραφείων, καταστημάτων και προτιμάται σε περιπτώσεις που επιδιώκουμε  μια γρήγορη, οικονομική και παράλληλα ιδιαίτερης αισθητικής αλλαγή του χώρου μας. Πρόκειται για ένα υλικό που καλύπτει και διακοσμεί εσωτερικούς τοίχους σπιτιών, γραφείων, καφετεριών, δημόσιων κτιρίων και θεωρείται αναπόσπαστο κομμάτι της εσωτερικής διακόσμησης. Στην αγορά την βρίσκουμε σε ρολό σε πολλά σχέδια, χρώματα και υφές και μπορεί να έχει  επίπεδη (σαν επένδυση τοίχου που μπορεί να βαφτεί ή να καλύψει ανώμαλες ή προβληματικές  επιφάνειες τοίχου και να δώσει ένα ομοιόμορφο αποτέλεσμα) ή ανάγλυφη (με επαναλαμβανόμενο μοτίβο) επιφάνεια.

Είδη Ταπετσαρίας – Υλικά

Χάρτινες Ταπετσαρίες

Δεν εφαρμόζονται τόσο συχνά όσο παλαιότερα αλλά παρόλα αυτά δεν απουσιάζουν από την αγορά. Το χαρτί σαν υλικό είναι φιλικό προς το περιβάλλον και οι εκτυπώσεις των σχεδίων αναδεικνύονται πολύ όμορφα. Εξαιτίας όμως της ευαισθησίας του αυτές οι ταπετσαρίες σιγά σιγά αποσύρονται.

Χάρτινες Ταπετσαρίες

Ταπετσαρίες Βινυλίου (PVC)

Αυτές οι ταπετσαρίες PVC είναι αρκετά ανθεκτικές και αντέχουν στην τριβή γεγονός που επιτρέπει τον καθαρισμό τους και την συντήρησή τους για μεγάλο χρονικό διάστημα. Αφαιρούνται εύκολα από την επιφάνεια στην οποία εφαρμόζονται και τα υπολείμματα που ενδέχεται να μείνουν μπορούν να αφαιρεθούν με σαπούνι και νερό. Έτσι σε περιπτώσεις που υπάρχει άμεση ανάγκη απομακρύνονται γρήγορα και χωρίς κόπο. Για ιδιαίτερα αποτελέσματα και γοητεία στον χώρο σας τυπώνονται ανάγλυφες. Η απόδοση δέρματος στην εκτύπωση για παράδειγμα είναι τόσο ρεαλιστική που δεν ξεχωρίζει με το αυθεντικό. Το δέρμα δημιουργεί ένα σοφιστικέ χαρακτήρα στο χώρο και η εξαιρετική ποιότητα, τα φυσικά χρώματα και τα μοτίβα προσδίδουν πολυτέλεια και αφθονία. Ενδείκνυται για όλα τα στυλ μοντέρνα, κλασσικά και παραδοσιακά.

Βινυλικές Ταπετσαρίες PVC

 

Φυσικά Υλικά

Η φύση παρέχει τα πιο όμορφα υλικά και σχέδια για ταπετσαρίες τοίχου. Ο φελλός, το Bamboo, τα χόρτα, το ξύλο εκφράζουν μια αίσθηση ζεστασιάς και ευημερίας. Υλικά της φύσης επιδέξια επεξεργασμένα αποτυπώνονται σε ταπετσαρίες με ξεχωριστό στυλ, μοναδικές για κάθε χρήστη. Είναι οικολογικές, εφαρμόζονται και αφαιρούνται πανεύκολά χωρίς τη χρήση χημικών ουσιών γεγονός που  μετατρέπει  την τοποθέτηση ταπετσαρίας σε ευχαρίστηση. Επιπλέον πλένεται  και είναι πορώδης απομακρύνοντας μούχλα και υγρασία. Ιδανική λοιπόν για χώρους που θα πραγματοποιηθεί μία ανακαίνιση και τοποθετείται γρήγορα και οικονομικά.

Ταπετσαρία Φυσικά υλικά

 

Μεταλλικές Ταπετσαρίες

Πρόκειται για ταπετσαρίες μεταλλικές  πολυτέλειας που αποτελούνται από λεπτά μεταλλικά φύλλα σε ρολό επιμελώς πλαστικοποιημένα (με προστατευτική επικάλυψη) σαν ενίσχυση του υλικού. Η γυαλάδα του χρώματος δημιουργεί χρυσό, ασημί, χάλκινο εφέ το οποίο επιτρέπει την αλληλεπίδραση με το φώς. Περίπλοκα ανάγλυφα μοτίβα και σχέδια μαγνητίζουν το βλέμμα και δημιουργούν εντυπωσιακά αποτελέσματα. Η συσχέτιση-σύνδεση με πολύτιμα υλικά (χρυσός, ασήμι) είναι η απόδειξη της αξίας αυτής της ταπετσαρίας.  Ανάλογα με τη γωνία που διαχέεται το φως διαφορετικά σημεία της φωτίζονται δίνοντας διαρκώς ζωή στους τοίχους σας. Στολίστε τους τοίχους τοποθετώντας μια τέτοια ταπετσαρία.

Μεταλλικές Ταπετσαρίες

Υφασμάτινες Ταπετσαρίες

Αποτελούν σταθερή αξία και εκπληρώνουν το όνειρο της άνεσης στο σπίτι. Οι φυσικές ή συνθετικές ίνες τοποθετούνται κατά μήκος ή σαν ύφανση και αυτό τις διαφοροποιεί μεταξύ τους. Πολλά υλικά όπως βαμβάκι, μετάξι, λινό, τσόχα, σπάγκος μπορούν να χρησιμοποιηθούν για εκπληκτικά εφέ. Η μαγική αίσθηση στην αφή δίνει ζεστασιά και η τεράστια ποικιλία σε τύπους και μοτίβα υφασμάτων καλύπτει ότι ιδέα έχετε για τον χώρο σας. Είναι πορώδης και με υψηλή μονωτική δράση. Η ακουστική του χώρου γίνεται πιο ήπια (ηχομόνωση). Σε οικονομικό επίπεδο είναι διαθέσιμα και προσιτά για όλους.

Υφασμάτινες Ταπετσαρίες

Γυάλινες Ταπετσαρίες

Άπειρες γυάλινες χάντρες κολλημένες στην επιφάνεια της ταπετσαρίας δίνουν μια ανεπανάληπτη λάμψη. Το φώς διαχέεται σε κάθε χάντρα χαρίζοντας οπτικές απολαύσεις. Μεγάλη ποικιλία χρωμάτων με λουλούδια, Baroque ή μοντέρνα σχέδια για κάθε γούστο και εξαιρετικό αποτέλεσμα. Προσθέτουν λάμψη και μαγεία στο χώρο είτε καλύψουν μεγάλες επιφάνειες είτε τμήματα τοίχου.

Γυάλινες Ταπετσαρίες


 

Διαστάσεις Ταπετσαρίας

Οι ταπετσαρίες διατίθενται με το μέτρο (πλάτος από 70cm έως και 1.30μ), σε ρολά (διαστάσεις 0.52Μ x 10.00Μ ή 0.70M x 10.00M), σε πάνελ χωρίς συγκεκριμένες διαστάσεις και σε προσαρμοσμένες διαστάσεις ανάλογα με τις απαιτήσεις του χώρου σας.

Τοποθέτηση, Συντήρηση και Καθαρισμός Ταπετσαρίας

Για την αποφυγή λαθών στις διαστάσεις και την τοποθέτησή της εμπιστευτείτε τους έμπειρους συνεργάτες μας. Οι ταπετσαρίες επικολλούνται σε λείες επιφάνειες όπως γυψοσανίδα, ξύλο, mdf, γυαλί ή σε τοίχο με κατάλληλη προετοιμασία έτσι ώστε να έχουμε ένα ομοιόμορφο αποτέλεσμα χωρίς ελαττώματα. Σε όλες τις περιπτώσεις θα πρέπει η επιφάνεια εφαρμογής να είναι καθαρή επίπεδη και στεγνή. Οι βινυλικές ταπετσαρίες καθαρίζονται και δεν καταστρέφονται αν έρθουν σε επαφή με το νερό. Οι υπόλοιπες είναι πιο ευαίσθητες (π.χ. χάρτινες, bamboo). Για τον καθαρισμό τους χρησιμοποιήστε σαπούνι ή κάποιο ήπιο καθαριστικό. Δεν σας συστήνουμε την εφαρμογή ταπετσαρίας στο μπάνιο λόγω έντονης υγρασίας. Αν πάλι την επιλέξετε σε μία ανακαίνιση μπάνιου καλό είναι να καλυφθεί με τζάμι ή fiberglass. Αντέχει στην τριβή και μπορεί να φέρει πιστοποιητικά όπως ISO, βραδυκαυστότητας, αντί-μικροβιακά, CΕ κλπ εφόσον το ζητήσετε στο εργοστάσιο παραγωγής της. Αφαιρείται εύκολα από την επιφάνεια και η διάρκεια ζωής εξαρτάται από τη χρήση και συντήρηση της (πάνω από 5 χρόνια).

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με την Ι.Φούσκας Τεχνική Κατασκευαστική για να σας λύσει οποιαδήποτε απορία έχετε σχετικά με την ανακαίνιση του διαμερίσματός ή καταστήματός σας.

Μοιραστείτε το!