fbpx

Πολλοί άνθρωποι αναζητούν νέα στέγη επειδή το σπίτι που ζουν τώρα τους φαίνεται μικρό και δεν καλύπτει τις ανάγκες τους. Από τη σκοπιά ενός επαγγελματία στο χώρο των κατασκευών και των ανακαινίσεων και μέσα από τη μεγάλη μας εμπειρία μπορούμε να πούμε πως το βασικό πρόβλημα των περισσότερων νοικοκυριών δεν είναι η έλλειψη χώρου. Είναι η λάθος διαρρύθμιση και η έλλειψη δημιουργικότητας. Αυτό αφορά κυρίως τα παλαιότερα σπίτια αλλά το έχουμε δει να συμβαίνει και σε νεόδμητες κατοικίες. Το κλειδί είναι να σκέφτεσαι out of the box. Θέλετε έξτρα χώρο; Ανακαίνιση υπογείου είναι η απάντηση που πολλοί δεν έχουν σκεφτεί! Παρακάτω θα σας δώσουμε μερικές ιδέες. Να σημειώσουμε πως το ίδιο μοντέλο μπορεί να εφαρμοστεί και σε άλλους ελεύθερους χώρους όπως αποθήκες, γκαράζ κλπ.

Τι πρέπει να προσέξω σε μια ανακαίνιση υπογείου

Ένα από τα βασικά πράγματα με τα οποία πρέπει να ξεκινήσει κάποιος είναι η μόνωση του υπογείου. Η υγρασία που ενδεχομένως υπάρχει ή ακόμα και η μούχλα που μπορεί να έχει αναπτυχθεί κάνουν κάθε χώρο αφιλόξενο. Δεν έχει σημασία πόσο ωραία έπιπλα θα του βάλετε ή ποια χρώματα θα επιλέξετε. Το παν είναι η ατμόσφαιρα. Πρέπει να γνωρίζετε πως το υπόγειο προσφέρει (αν μονωθεί καλά) αρκετούς βαθμούς κάτω σε θερμοκρασία κατά τους θερινούς μήνες. Το δεύτερο σημαντικό είναι τα ηλεκτρολογικά/υδραυλικά του. Οποιαδήποτε χρήση και αν θέλετε να του κάνετε σίγουρα θα χρειαστούν μερικές πρίζες και μια βρύση. Η λειτουργικότητα λοιπόν του χώρου είναι το δεύτερο σημείο κλειδί.

 

Αν έχετε οποιαδήποτε απορία ή χρειάζεστε βοήθεια μπορείτε να επικοινωνήσετε με τη Νο1 εταιρεία ανακαινίσεων  για να ζητήσετε τη συμβουλή μας.

Γιατί να επενδύσω στην ανακαίνιση ενός υπογείου;

Όσοι βλέπουν το υπόγειό τους σαν ένα χώρο να πετάνε τα μεγάλα άχρηστα αντικείμενα του σπιτιού τους κάνουν μεγάλο λάθος. Ένα υπόγειο ή μια αποθήκη είναι και αυτό μέρος του ακινήτου και έχει την ίδια αξία με το υπόλοιπο. Καθαρά από πλευράς επένδυσης μπορείτε ακόμα και να νοικιάσετε αυτό το χώρο. Με τις κατάλληλες κινήσεις και τη βοήθεια ανθρώπων που γνωρίζουν το αντικείμενο των ανακαινίσεων μπορείτε εύκολα να μετατρέψετε ένα σκοτεινό υπόγειο σε ένα μικρό και δροσερό ησυχαστήριο το οποίο πολλοί θα θέλουν να δοκιμάσουν!

Ένας ακόμη λόγος που θα θέλατε να επενδύσετε στο υπόγειό σας και να το ανακαινίσετε είναι ο επιπλέον χώρος. Όπως αναφέραμε αρχικά, η κακή διαρρύθμιση είναι το βασικό πρόβλημα των ιδιοκτητών παλαιών ακινήτων. Ακόμα και λίγα τετραγωνικά ενός υπογείου να διαμορφωθούν κατάλληλα αυτό μεταφράζεται αυτομάτως σε ένα επιπλέον δωμάτιο για την κατοικία σας. Παρακάτω θα δούμε μερικά τέτοια παραδείγματα.

 

Μπάνιο επισκέπτη

Μία από τις καλύτερες λύσεις που μπορούμε να σας προτείνουμε είναι το μπάνιο επισκέπτη. Ένα δεύτερο μπάνιο θα δώσει μια ανάσα στο χώρο σας, θα σας προσφέρει λύσεις σε πολλά πρακτικά ζητήματα (ειδικά αν έχετε μεγάλη οικογένεια) και τέλος θα αναβαθμίσει την αξία τους σπιτιού σας!

 

Δείτε εδώ περισσότερα για το μπάνιο επισκέπτη

 

Γραφείο

Με το καθεστώς της τηλεργασίας να κάνει την εμφάνισή του σε όλο και περισσότερους τομείς το να έχεις ένα γραφείο στο σπίτι σου κρίνεται περισσότερο από απαραίτητο αυτές τις ημέρες. Το κύριο που ζητάς από ένα γραφείο είναι η ησυχία για να δουλέψεις απρόσκοπτα. Πιο κατάλληλο μέρος από το ανακαινισμένο σου υπόγειο δεν θα βρεις!

 

Play room

Αν έχετε παιδιά που αναζητούν διαρκώς νέους τρόπους για να μετατρέψουν το καθιστικό και την κουζίνα σε παιδότοπο η λύση του playroom στο υπόγειο είναι μονόδρομος για εσάς. Εκείνα θα έχουν άπλετο χώρο για να παίξουν και εσείς θα έχετε το κεφάλι σας ήσυχο και το σπίτι σας τακτοποιημένο. Τέλος, το play room δεν είναι καθαρά παιδική υπόθεση. Μπορείτε να δημιουργήσετε το δικό σας χώρο διασκέδασης τοποθετώντας ένα μπιλιάρδο, ένα πινγκ πονγκ, μια μεγάλη τηλεόραση για video game ή βραδιές ταινιών με φίλους. Γενικά υπάρχουν πάρα πολλές επιλογές αρκεί να έχετε όρεξη και φαντασία.

 

Δωμάτιο των ξένων

Μία ακόμα εξαιρετική επιλογή είναι το δωμάτιο των ξένων. Με λίγα μόνο χρήματα μπορείτε να κάνετε το σπίτι σας ένα φιλόξενο μέρος για συγγενείς και φίλους. Ειδικά αν μένετε σε περιοχές όπου είναι ελκυστικός ταξιδιωτικός προορισμός ένας ξενώνας θα σας εξασφαλίσει σίγουρη παρέα!

 

Το πιο σημαντικό στην Ανακαίνιση υπογείου

Κλείνοντας, θα θέλαμε να σας τονίσουμε πως η ανακαίνιση ενός υπογείου απαιτεί μια καλή μελέτη για να λυθούν τα λειτουργικά προβλήματα που παρουσιάζει ο χώρος. Εμπιστευτείτε κάποιον με εμπειρία και γνώσεις για ένα αποτέλεσμα που θα σας αφήσει πλήρως ικανοποιημένους.

 

Διαβάστε περισσότερα tips και συμβουλές για ανακαίνιση σπιτιού

Μοιραστείτε το!