fbpx

image002Το κιγκλίδωμα εξ’ ορισμού είναι ένας φράχτης σαν όριο που προστατεύει τους χρήστες κατά την άνοδο ή κάθοδο σε μια σκάλα, από πιθανή πτώση, ενώ παράλληλα παρέχει βοήθεια κυρίως κατά την άνοδο σε πιο ηλικιωμένα άτομα. Τα μεταλλικά κιγκλιδώματα μπορείτε να τα βρείτε σε διάφορα σχέδια και στυλ που καλύπτουν όλα τα γούστα διακόσμησης εσωτερικών και εξωτερικών χώρων. Τα κιγκλιδώματα αποτελούνται από διάφορα στοιχεία όπως κάγκελα, κουπαστή, κολώνες για στήριξη κ.α. Μπορούν να τοποθετηθούν στη μια ή και στις δύο πλευρές τις σκάλας και σε σκάλες με μεγάλο πλάτος π.χ. σε δημόσιους χώρους τοποθετούνται στη μέση. Πολύ συχνά ο όρος «κάγκελο»  χρησιμοποιείται αντί για τη λέξη κιγκλίδωμα και σημαίνει το σύνολο των στοιχείων που το συνθέτουν και προαναφέραμε. Οι κουπαστές μπορεί να στηριχθούν και να τοποθετηθούν στον τοίχο αν η σκάλα ακουμπάει σε αυτόν. Σε μια εν δυνάμει ανακαίνιση μπορείτε να διαλέξετε ανάμεσα σε πολλά είδη και στυλ κιγκλιδωμάτων και να αλλάξετε το ύφος του κλιμακοστασίου σας.

Τα μεταλλικά κάγκελα είναι πιο δημοφιλή καθώς το μέταλλο χρησιμοποιείται ευρέως και για διάφορες περιπτώσεις όπως σε εξωτερικά κλιμακοστάσια, σε επενδύσεις εξωτερικών τοίχων, στην κατασκευή στεγών κ.α. Μπορείτε να βρείτε απλά και μίνιμαλ μέχρι και σκαλιστά ή περίτεχνα κιγκλιδώματα για ιδιαίτερα γούστα. Τα υλικά κατασκευής μπορεί να είναι από ατσάλι, σίδηρο και αλουμίνιο και το πλεονέκτημα των υλικών αυτών είναι ότι μπορούν να συνδυαστούν εύκολα με οποιοδήποτε άλλο υλικό όπως ξύλο, πλαστικό, πέτρα, γυαλί, μπετόν, κ.α. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διάφορα μεταλλικά προφίλ από απλούς σωλήνες μέχρι και πιο περίπλοκα σχήματα. Σε μια ανακαίνιση σπιτιού η επιλογή κιγκλιδωμάτων είναι πολύ σημαντική διότι πέρα από τη χρηστική λειτουργία τους (διευκόλυνση στην άνοδο και κάθοδο) έχουν και μεγάλη διακοσμητική αξία σε έναν χώρο.

Ιδέες για μεταλλικά κάγκελα- ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα για εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους

Τα μεταλλικά κάγκελα είναι μια πολύ καλή επιλογή για τον ανακαινισμένο χώρο σας. Μπορούν να τοποθετηθούν σε βεράντες, δώματα αλλά και στο εσωτερικό όποιο και αν είναι το στυλ του χώρου (βιομηχανικό στυλ, μοντέρνο, κ.α.). Το κάθε υλικό-μέταλλο από το οποίο κατασκευάζεται το κάθε κάγκελο (αλουμίνιο, ατσάλι κ.α.) έχει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά του. Αυτό που προέχει όταν τοποθετείτε κάγκελα στην ιδιοκτησίας σας είναι η ασφάλεια, η αντοχή και η συνοχή της κατασκευής. Επιπλέον το οπτικό αποτέλεσμα σε σχέση με το συνολικό ύφος του υπόλοιπου χώρου είναι εξίσου σημαντικό και εκεί θα χρειαστείτε τη γνώμη ενός ειδικού. Ένα από τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα των μεταλλικών κιγκλιδωμάτων είτε αυτά τοποθετηθούν σε εξωτερικό είτε σε εσωτερικό τμήμα του σπιτιού είναι η μεγάλη τους αντοχή, η διάρκεια και η συντήρησή τους που δεν απαιτεί ιδιαίτερο κόστος και χρόνο. Τα μεταλλικά κάγκελα είναι πολύ ανθεκτικά σε δυναμικά και στατικά φορτία, ακόμη και ένα λεπτό κάγκελο αντέχει σε μεγάλη πίεση. Είναι τα πιο αξιόπιστα κάγκελα που μπορούν να βαφτούν εύκολα και να ενταχθούν σε οποιοδήποτε διακοσμητικό στυλ (μοντέρνο, μίνιμαλ, high-tech, βιομηχανικό κ.α.). Η γυαλάδα τους είναι χαρακτηριστική και κυρίως το ατσάλι σαν υλικό ενδείκνυται για ένα πιο ραφιναρισμένο αποτέλεσμα (π.χ. οι ράβδοι από τα κάγκελα μπορεί να είναι πολύ λεπτές για πιο αέρινες και διακριτικές διακοσμητικά κατασκευές). Τα κάγκελα αλουμινίου είναι μια πρακτική λύση για οικονομική ανακαίνιση και έχουν όλα τα χαρακτηριστικά που προαναφέραμε. Τοποθετούνται εύκολα και γρήγορα χωρίς να χρειάζεται συγκόλληση και θα βρείτε αμέτρητα σχέδια και επιλογές στον τρόπο κατασκευής τους. Επιπλέον μπορεί να γίνει μια σύνθεση από διάφορα διακοσμητικά υλικά όπως πχ φύλλα αλουμινίου ή γυάλινα αντί για τις παραδοσιακές βέργες σε συνδυασμό με τον σκελετό από αλουμίνιο κ.α. Τέλος είναι ανθεκτικά στην σκουριά και έτσι μπορείτε άφοβα να τα επιλέξετε και για εξωτερική χρήση χωρίς να ανησυχείτε για τις μεταβολές θερμοκρασίας.

Πώς να Διαλέξετε Στυλ στα Κάγκελα Σκάλας

  • Κάγκελα γοτθικού τύπου με καθαρά γεωμετρικά μοτίβα με έμφαση σε κυκλικά ή ημικυκλικά σχέδια. Η όψη τους είναι ανάλαφρη και τα διακοσμητικά στοιχεία περιορισμένα όπως τριφύλλι, κληματσίδα και κρίνος.
  • Τα μοντέρνα κάγκελα με απλές γραμμές και σχήματα, καθαρότητα και συμμετρία.
  • Μίνιμαλ κάγκελα με κύριο χαρακτηριστικό την απλότητα και την λειτουργικότητα. Δεν έχουν συγκεκριμένο σχήμα και σχέδιο και το μέταλλο συνήθως συνδυάζεται με γυαλί ή ξύλο.
  • Τα καμπυλωτά κάγκελα γενικά μεγαλώνουν και βελτιώνουν έναν χώρο. Το σφυρήλατο μέταλλο θα μπορούσε να είναι σαν έργο τέχνης για έναν χώρο.
  • Το στυλ Art-deco σε κάγκελα έχει σαν κύριο χαρακτηριστικό την απόλυτη συμμετρία. Έντονες γραμμές με κίνηση που δημιουργούν μια αίσθηση πολυτέλειας.

Η εταιρεία μας ειδικεύεται σε μερικές και πλήρεις ανακαινίσεις διαμερισμάτων και επαγγελματικών χώρων και είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση αρκεί να επικοινωνήσετε μαζί μας.

 

Μοιραστείτε το!