Η σημασία της κουζίνας στη ζωή μας και η ανάγκη για μια ολική ανακαίνιση 

Η κουζίνα αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους χώρους ενός σπιτιού προϋποθέτοντας την επιθυμία για μαγειρική και δημιουργία. Έχει συνδεθεί με την οικογένεια και την αγάπη με την οποία  φτιάχνεται το σπιτικό φαγητό αλλά και με την αγαπημένη συνήθεια των περισσότερων  να πίνουν ήσυχα τον πρωινό τους καφέ. Οι περισσότεροι πλέον αγαπούν να βρίσκονται στην κουζίνα και να μαγειρεύουν όχι μόνο για τους άλλους αλλά και τον ίδιο τους τον εαυτό. Ώρα λοιπόν για μία ολική ανακαίνιση της κουζίνας σας!

Επενδύστε σε ποιοτικά υλικά στην ανακαίνιση της κουζίνας σας

Μια ολική ανακαίνιση κουζίνας είναι μια επένδυση στο χρόνο και φυσικά στο χώρο όταν πρόκειται για το δικό σας σπίτι. Σκεφτείτε το ύφος και τον χαρακτήρα που θα θέλατε να έχει η κουζίνα σας. Όλα είναι εφικτά και μπορούν να προσαρμοστούν στις επιθυμίες σας. Ντουλάπες από εξαιρετικής ποιότητας ξύλο που αντιστέκεται στην φθορά που η χρήση και ο χρόνος μπορεί να επιφέρουν είναι καθοριστικής σημασίας. Μπορείτε να μεταμορφώσετε με απλούς τρόπους τα ντουλάπια σας με το πέρασμα ενός ή και παραπάνω χρώματος. Μην ξεχνάτε τα πόμολα και τα χερούλια που μπορεί  να αποτελούν λεπτομέρειες αλλά σίγουρα κάνουν την διαφορά σε μια ολική ανακαίνιση.

Επιφάνειες από ξεχωριστά υλικά αποτελόυν το κλειδί για μια ολική ανακαίνιση 

Μάρμαρο, μέταλλο ή ακόμη και ξύλο είναι μερικά από τα υλικά στα οποία μπορείτε να επενδύσετε κατά την οργάνωση της ανακαίνισης της κουζίνας. Είναι σημαντικό να σκεφτείτε με κάθε λεπτομέρεια πως φαντάζεστε την ιδανική κουζίνα, αυτήν μέσα στην οποία θα παίζουν τα παιδία σας όσο εσείς θα μαγειρεύεται. Ενώ μελλοντικά και τα ίδια τα παιδία σας θα μπορούν να ετοιμάζουν το φαγητό τους. Επίσης εξαιρετικά σημαντικός σε μια ολική ανακαίνιση κουζίνας είναι ο πάγκος αλλά και το τραπέζι της κουζίνας. Εκεί γίνεται άλλωστε όλη η προετοιμασία. Η κουζίνα είτε μεγάλη είτε μικρή επιβάλλεται να είναι λειτουργική, να μπορεί να προσφέρει άνεση και χαρά σε αυτόν που την χρησιμοποίει.

ανακαίνιση κουζίνας διαμερίσματος

Επικεντρωθείτε στο φόντο 

Τι εννοώ με την λέξη φόντο; Μα φυσικά τους τοίχους της κουζίνας σας. Με το που μπαίνετε στην κουζίνα σας το χρώμα που έχετε διαλέξει μπορούν να την μεγαλώσουν ή να την σκοτεινιάσουν. Μια ακόμη ιδέα φυσικά παραμένει η τοποθέτηση ταπετσαρίας. Η επιλογή αυτής ποικίλει ανάλογα με το ύφος που θέλετε να έχει η κουζίνα σας. Αν θέλετε να  θυμίζει μικρό παραδοσιακό ιταλικό εστιατόριο ή την κουζίνα  στο σπίτι της γιαγιάς που πάντα θαυμάζατε επενδύσετε σε πλακάκια τοίχου που φέρουν ένα πιο vintage ύφος και πλέον υπάρχουν σε μεγάλη ποικιλία.

 Φωτισμός

Η κουζίνα καλό είναι να έχει φως και να μπορεί να σας δώσει κίνητρο και όρεξη να δημιουργείτε μέσα σε αυτήν. Ο φωτισμός παίζει σημαντικό ρόλο καθώς πέρα από λειτουργικός θα πρέπει να συνδυάζει και αλλά στοιχεία όπως το να είναι ζεστός και να αγκαλιάζει τον χώρο με μια αίσθηση φυσικότητας. Επενδύστε σε φωτισμούς σε σημεία που είναι βοηθητικοί. Ξύλινα φωτιστικά αποτελούν μια έξυπνη και άκρως ταιριαστή για την κουζίνα λύση. Μπορούν να είναι χαμηλά κρεμασμένα στο κεντρικό τραπέζι όπως προτείνουν οι σκανδιναβοί ή και να βρίσκονται κρυμμένοι για να εξυπηρετούν κάθε ανάγκη μέσα στο χώρο.

Τη διάφορα στην ανακαίνιση της κουζίνας σας, θα την κάνει η διακόσμηση

Η ανακαίνιση για να είναι ολοκληρωμένη απαιτεί και την σκιαγράφηση και μετέπειτα εφαρμογή ενός συγκεκριμένου τρόπο διακόσμησης. Βέβαια εδώ επεμβαίνει και επιβάλλεται το προσωπικό στυλ. Κεραμικά στοιχεία είναι πάντα διαχρονικά ενώ σημαντικό είναι οι συσκευές μέσα σε αυτήν να ταιριάζουν χρωματικά αλλά και σε ύφος με τον υπόλοιπο χώρο. Μην ξεχάσετε όμορφη νότα στο χώρο σας είναι και τα βιβλία μαγειρικής. Η συλλογή σας μπορεί να τοποθετηθεί σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο κοντά στα ντουλάπια σας.

πλήρης ανακαίνιση κουζίνας

Οργάνωση

Τέλος να έχετε στο μυαλό σας πως τα εργαλεία μαγειρικής καθώς και τα σκευή σας θα υπάρχουν στο χώρο ώστε  να μπορείτε να τα βρίσκεται ευκολότερα. Ένας τρόπος είναι να τα κρεμάσετε έχοντας εύκολη πρόσβαση σε αυτά. Όμορφες λύσεις για το χώρο της κουζίνας είναι επίσης τα παρακάτω:

  • Ψάθινα καλάθια για τα φρούτα σας ή και τις πετσέτες
  • Vintage μεταλλικοί δίσκοι για τα ποτήρια και τις κούπες σας
  • Βαζάκια για τα μπαχαρικά σας
  • Γλάστρες με μυρωδικά

Οι ιδέες και οι λύσεις είναι αναμφίβολα πολλές φτάνει να είστε έτοιμοι με φαντασία και όρεξη να επενδύσετε σε μια ολική ανακαίνιση της κουζίνας σας.