fbpx

Tips & Νέες Τάσεις για Ανακαίνιση Κουζίνας 2018Η τέλεια κουζίνα είναι στο μυαλό όλων μας. Οι περισσότεροι από εμάς ονειρευόμαστε  την ημέρα που θα μπορέσουμε τελικά να προσαρμόσουμε τους χώρους μαγειρικής μας στο ιδεατό σχέδιο. Ωστόσο, όταν φτάσει τελικά εκείνη η μέρα, μπορεί να φαντάζει σαν ένας άθλος του Ηρακλή. Υπάρχουν τόσα πολλά ερωτήματα όπως: Πώς να ξεκινήσετε μια ανακαίνιση κουζίνας; Ποιες βελτιώσεις θα απευθύνονται στις ανάγκες σας; Και άλλα πολλά… Έχουμε απαντήσει στα βασικά ερωτήματα με σκοπό να δημιουργήσουν μια επιτυχημένη ανακαίνιση  κουζίνας.

Εξετάστε το περίγραμμα κατά το σχεδιασμό του έργου σας και διατηρήστε το σε ετοιμότητα μόλις ολοκληρωθούν οι εργασίες ανακαίνισης. Οι συμβουλές μας θα σας βοηθήσουν να σχεδιάσετε έναν χώρο που θα είναι λειτουργικός και αισθητικά ευχάριστος για τα επόμενα χρόνια. Σκεφτείτε τη διάταξη. Σκεφτείτε πώς χρειάζεστε την κουζίνα σας για να λειτουργεί καλύτερα από μέρα σε μέρα.

Αναλύστε πώς θα χρησιμοποιήσετε το χώρο. Όταν οι περισσότεροι άνθρωποι σκέφτονται  μια ανακαίνιση κουζίνας, έχουν ένα τελικό αποτέλεσμα στο μυαλό: συσκευές επαγγελματικής ποιότητας από ανοξείδωτο χάλυβα, ντουλάπια γρανίτη και ένα τεράστιο πάγκο. Ενώ δεν υπάρχει τίποτα κακό με αυτή την εικόνα, είναι σημαντικό να έχετε κατά νου ότι δεν είναι η μόνη σας επιλογή.

Αντί να ανταποκριθείτε μόνο στο status quo, σκεφτείτε πώς η οικογένειά σας θα χρησιμοποιήσει πραγματικά την κουζίνα. Ίσως τα παιδιά σας να κάνουν την εργασία τους εκεί και θα θέλατε να συμπεριληφθεί ένα γραφείο στο σχέδιο; Ίσως να διασκεδάζετε συχνά και χρειάζεστε μια μεγάλη τραπεζαρία για να φιλοξενήσετε τους επισκέπτες; Ανεξάρτητα από τις προσωπικές σας ανάγκες, βεβαιωθείτε ότι αποτελούν μέρος του σχεδίου σας.

Ορίστε τον προϋπολογισμό σας. Μειώστε τον προϋπολογισμό σας, αυτό ισχύει για όλα τα έργα ανακαίνισης, αλλά είναι ιδιαίτερα σημαντικό σε ό,τι αφορά τις κουζίνες. Το μέσο κόστος αναδιαμόρφωσης κοστίζει χιλιάδες ευρώ, οπότε πρέπει να βεβαιωθείτε ότι ξοδεύετε τα χρήματά σας με σύνεση. Καθώς σχεδιάζετε τον ιδανικό χώρο σας, κάντε δύο λίστες – μια λίστα που πρέπει να έχετε και μια λίστα επιθυμιών. Στη συνέχεια, τιμολογήστε κάθε ένα από τα επιθυμητά έργα σας και συγκρίνετε τα με τον προϋπολογισμό σας. Οι λίστες θα σας δώσουν μια σαφέστερη ιδέα για το πού να επενδύσετε το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων σας και πού να προσπαθήσετε και να εξοικονομήσετε. Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για περισσότερη οικονομία. Εξετάστε την επισκευή των ντουλαπιών αντί να τα αντικαταστήσετε πλήρως ή να προμηθευτείτε τη συσκευασία της ηλεκτρικής συσκευής σας από προμηθευτή χονδρικής πώλησης. Αν εργάζεστε με έναν πραγματικά περιορισμένο προϋπολογισμό, η απλή αντικατάσταση των συρταριών και των εξαρτημάτων συρταριών είναι συχνά αρκετή για να δώσει στο χώρο μια νέα όψη.

Δείτε ξανά τη διάταξη. Ελέγξτε ξανά τη διάταξη πριν δεσμευθείτε σε ένα σχέδιο. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή σε αυτή. Η διάταξη είναι ένα κρίσιμο στοιχείο μιας ανακατασκευής της κουζίνας, όμως είναι ένα από τα πιο αγνοημένα στοιχεία του πλάνου. Δεν θα έχει σημασία πόσο ωραίο είναι το νέο σας ψυγείο εάν δεν μπορείτε να το ανοίξετε πλήρως επειδή ο πάγκος σας παρεμποδίζει. Για να εξασφαλίσετε ότι οι νέες λειτουργίες του χώρου σας θα είναι όπως θα έπρεπε, συνεργαστείτε με έναν διακοσμητή που θα σας βοηθήσει να συντάξετε μια λειτουργική διάταξη. Ωστόσο, εάν πηγαίνετε στη λογική DIY σας συνιστούμε να κάνετε προεπισκόπηση του σχεδίου πριν δεσμευθείτε για οποιεσδήποτε αγορές. Για να γίνει αυτό, συλλέξτε τις μετρήσεις όλων των στοιχείων του σχεδιασμού που ελπίζετε να συμπεριλάβετε στο χώρο. Δεδομένου ότι σκέφτεστε πώς θα χωρέσει το κάθε κομμάτι, φροντίστε να συμπεριλάβετε επιπλέον χώρο για την πρόσβασή σας.

Υπολογίστε πάντα την αποθήκευση. Μία ανακαίνιση κουζίνας πρέπει να είναι επιτυχημένη διότι η κουζίνα είναι συχνά ένας από τους πιο υπερφορτωμένους χώρους σε ένα σπίτι. Μεταξύ του εξοπλισμού μαγειρέματος και της αποθήκευσης τροφίμων, οι άνθρωποι ανακαλύπτουν ότι δεν έχουν αρκετό χώρο για να αποθηκεύσουν αυτό που χρειάζονται. Εάν πρόκειται να ξοδέψετε τα χρήματα σε μια ανακαίνιση, βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλογές αποθήκευσης που είναι λειτουργικές και κομψές. Όταν αναλαμβάνετε αυτό το καθήκον, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να κάνετε μια μικρή απογραφή των αντικειμένων σας. Να είστε ειλικρινείς με τον εαυτό σας, για παράδειγμα, μπορεί να θέλετε να συμπεριλάβετε ένα ντουλάπι για κατσαρόλες και τηγάνια δίπλα στη σόμπα ή να συμπεριλάβετε ένα ντουλάπι που θα επιτρέπει την εύκολη πρόσβαση στο σνακ για τα παιδιά.

Θυμηθείτε το φως. Φροντίστε για τον φωτισμό. Βεβαιωθείτε ότι υπάρχει αρκετός φωτισμός. Υπάρχουν τόσες πολλές οπτικές συνιστώσες για το μαγείρεμα ενός γεύματος – κοπή των συστατικών, μέτρηση τους, ανάγνωση της θερμοκρασίας κ.α. Το τελευταίο πράγμα που θέλετε σε μία ανακαίνιση σπιτιού είναι να επιχειρήσετε κάποιο από αυτά ενώ σκοντάφτετε για περισσότερο φως. Για το λόγο αυτό, ο φωτισμός της κουζίνας είναι υπόθεση που σας αφορά. Η φωτομέτρηση είναι μια καλή μέθοδος για να επιλέξετε τις κατάλληλες led λάμπες.

Η εταιρεία μας Ι. Φούσκας αναλαμβάνει και ολοκληρώνει ανακαινίσεις παντός τύπου και είμαστε στη διάθεσή σας για να σας λύσουμε οποιαδήποτε απορία σε σχέση με τη δική σας ανακαίνιση αρκεί να επικοινωνήσετε μαζί μας.

 

 

Μοιραστείτε το!