Η ανακαίνιση μπάνιου βασίζεται στο σωστό σχεδιασμό του με εκμετάλλευση των όποιων διαστάσεών του καθώς και στην κατάλληλη επιλογή των ειδών υγιεινής και επίπλων. Οι λεκάνες μπάνιου, οι νιπτήρες και οι μπανιέρες είναι βασικά στοιχεία στην σύνθεση ενός μπάνιου και καθορίζουν το σχεδιασμό του. Ο ωφέλιμος χώρος σε ένα μπάνιο καθορίζει την επιλογή των ειδών υγιεινής και ο κάθε χρήστης το ύφος και το αισθητικό αποτέλεσμα. Στην αγορά μπορείτε να βρείτε μια πληθώρα από λεκάνες τουαλέτας σε μοντέρνα σχέδια, χρώματα, μεγέθη και σχήματα. Κάθε μοντέλο είναι μοναδικό σε σχεδιασμό και καλύπτει πλήρως όλες τις ανάγκες των χρηστών. Μπορείτε να δείτε πώς ενσωματώνονται σε ένα μοντέρνο μπάνιο πώς λειτουργούν και ποια είναι τα πλεονεκτήματα από την τοποθέτηση τους στο μπάνιο σας.

Λειτουργία κρεμαστής λεκάνης με εντοιχισμένο καζανάκι

Η κρεμαστή λεκάνη μπάνιου είναι ευρέως γνωστή μιας και έχει χρησιμοποιηθεί αρκετά κυρίως σε δημόσιους χώρους αλλά και κατοικίες. Οι λεκάνες αυτές γνωστές και ως ¨λεκάνες χαμηλής πίεσης¨ διαθέτουν μηχανισμούς στο εντοιχισμένο καζανάκι τους και αποτελούν επιλογή πολλών χρηστών μιας και η εμφάνισή τους είναι εξαιρετικά μοντέρνα και αυθεντική. Μια συμβατική λεκάνη διαθέτει ενσωματωμένο καζανάκι και το νερό συσσωρεύεται μέσα σε αυτό. Το καζανάκι βρίσκεται πάνω από την λεκάνη και η ροή του νερού μέσα σε αυτήν γίνεται όταν μια βαλβίδα που υπάρχει στη βάση του ανοίγει με το πάτημα. Η βαρύτητα και η θέση πάνω από την λεκάνη διευκολύνει την διαδικασία. Στην περίπτωση της κρεμαστής λεκάνης με εντοιχισμένο καζανάκι ο μηχανισμός τοποθετείται μέσα στον τοίχο και συνδέεται απευθείας με τους σωλήνες νερού. Η βαλβίδα που διαθέτει ο μηχανισμός επιτρέπει την ελευθέρωση συγκεκριμένης ποσότητας νερού για τον καθαρισμό της λεκάνης και έτσι δεν υπάρχει κίνδυνος υπερχείλισης ενώ παράλληλα επιτυγχάνεται εξοικονόμηση στην  κατανάλωση νερού.

Ιδέες για κρεμαστές λεκάνες – χρησιμότητα στο σχεδιασμό μίας μοντέρνας ανακαίνισης μπάνιου

Οι προτάσεις- λύσεις σε μια ανακαίνιση μπάνιου όσον αφορά την επιλογή λεκάνης είναι συνδεδεμένες με την προσπάθεια των ειδικών να αξιοποιήσουν λειτουργικά το χώρο. Συνήθως οι κρεμαστές λεκάνες είναι μικρότερες σε μέγεθος από αυτές με ενσωματωμένο καζανάκι γεγονός που θεωρείται μεγάλο πλεονέκτημα κυρίως σε χώρους μικρών διαστάσεων. Επιπλέον μπορείτε να επιλέξετε πού θα τοποθετήσετε την λεκάνη εφόσον υπάρχει διαθέσιμο δίκτυο σωληνώσεων. Μπορούν να τοποθετηθούν στο πάτωμα ή να κρεμαστούν στον τοίχο (περισσότερος ελεύθερος χώρος). Το μόνο που φαίνεται σε αυτήν την περίπτωση είναι ο διακόπτης από το εντοιχισμένο καζανάκι. Οι επιλογές σε σχήματα και χρώματα είναι πολλές και οι δυνατότητες σχεδιασμού πρακτικά άπειρες. Η ανακαίνιση μπάνιου μπορεί πραγματικά να μεταμορφώσει ένα παλιό μπάνιο σε έναν σύγχρονο και μοντέρνο, σε πρακτικό και φιλόξενο χώρο που δίνει αξία στην ιδιοκτησία σας. Το μεγαλύτερο μειονέκτημα των κρεμαστών λεκανών είναι ότι λειτουργούν με ρεύμα και σε περίπτωση διακοπής δεν θα δουλεύει το καζανάκι για να καθαρίσετε την λεκάνη σας. Πρέπει να γνωρίζετε ότι το κόστος τοποθέτησής τους είναι λίγο υψηλό σε σχέση με άλλους τύπους λεκάνης και επιπλέον η συντήρηση και επισκευή τους χρειάζεται ειδικό μιας και οι σωληνώσεις και τα καλώδια είναι μέσα στον τοίχο. Πριν επιλέξετε να τοποθετήσετε κρεμαστή λεκάνη στο μπάνιο πρέπει να γνωρίζετε ότι αν με το πάτημα η ποσότητα του νερού από το καζανάκι δεν είναι ικανοποιητική τότε για να καθαρίσετε την λεκάνη σας θα χρειαστεί να πατήσετε το διακόπτη αρκετές φορές και έτσι να αυξήσετε την κατανάλωση νερού. Παρόλα αυτά πολλοί επιλέγουν να τοποθετήσουν κρεμαστές λεκάνες για το μοντέρνο σχεδιασμό τους και το εξαιρετικό τελικό αισθητικό αποτέλεσμα στην εικόνα του μπάνιου.

Η Ι.Φούσκας Τεχνική Κατασκευαστική αναλαμβάνει μερικές ή πλήρεις ανακαινίσεις διαμερισμάτων και επαγγελματικών χώρων και είμαστε στη διάθεσή σας για να σας δώσουμε την καταλληλότερη λύση για τη δική σας ανακαίνιση.