fbpx

Γνωρίζατε ότι η πατητή τσιμεντοκονία έχει γεννηθεί κατά τύχη; Έχει, πράγματι, εμπειρικά εφευρεθεί στις αρχές της δεκαετίας του ’90 από τον κατασκευαστή του Francesco Passaniti. Ο αρχιτέκτονας του ειδικού μωσαϊκού χώρου του Παρισιού (ένα μείγμα σκυροδέματος και μαρμάρινες πέτρες), αποφασίζει να αντικαταστήσει το μάρμαρο με μικρό χαλίκι. Σήμερα, το χαλίκι έχει αφαιρεθεί, το οποίο δίνει τη θέση του στην πατητή τσιμεντοκονία. Η τεχνική τελειοποιήθηκε και πολλές εταιρείες προσφέρουν την πατητή τσιμεντοκονία για επαγγελματίες και ιδιώτες για ανακαινίσεις σπιτιών.

Σαφώς πιο πριν τα πράγματα ήταν διαφορετικά. Η ξεχασμένη τέχνη της νησιωτικής Ελλάδος βάζει τα λευκά της και μας θυμίζει ότι είμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού και το ταξίδι ξεκινάει στις Κυκλάδες. Το μυαλό ταξιδεύει σε καμάρες με παρονομαστή το λευκό χρώμα, καναπέδες και κρεβάτια χτιστά και το απέραντο γαλάζιο να κάνει αισθητή την παρουσία του σε κάθε βήμα, σε κάθε παράθυρο που αφήνει το φως να ομορφαίνει τον χώρο.

Τόλμησε την Πατητή Τσιμεντοκονία αντί για ΠλακάκιΥπάρχουν 2 τύποι πατητής τσιμεντοκονίας :

Το γυαλισμένο σκυρόδεμα που χαρακτηρίζεται από μια ομαλότητα με την οποία είναι δυνατό να επιτευχθεί όμορφα  ένα εφέ της ύλης, με περισσότερες ή λιγότερες ραβδώσεις. Μπορεί να τοποθετηθεί τόσο κάθετα όσο και οριζόντια. Το γυαλισμένο σκυρόδεμα είναι πιο ομοιογενές στο χώρο, ενώ μπορεί να εφαρμοστεί και σε οριζόντια θέση. Παρέχει, επίσης, ένα καλύτερο φινίρισμα.

Μια άλλη επιλογή:

Το γυαλισμένο σκυρόδεμα που προσφέρεται σε μεγάλες πλάκες, έτοιμο για εγκατάσταση, όπως τα πλακάκια δαπέδου. Να ξέρετε ότι παραδοσιακά το γυαλισμένο σκυρόδεμα προτίμησε να αποφύγει τις ραβδώσεις. Ένα από τα αισθητικά οφέλη από το γυαλισμένο σκυρόδεμα είναι ότι πράγματι μπορεί να εφαρμοστεί απρόσκοπτα σε μεγάλες περιοχές για ένα όμορφο οπτικό αποτέλεσμα.

Η πατητή τσιμεντοκονία μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε οποιοδήποτε δωμάτιο που θα πραγματοποιηθεί ανακαίνιση σπιτιού. Παραδοσιακά, στους τοίχους ή στο δάπεδο. Επίσης, γνωρίζετε ότι είναι δυνατό να χρησιμοποιήσετε την πατητή στα έπιπλα σας; Ένα τραπέζι μπορεί π.χ. να καλύπτεται πλήρως με πατητή και δημιουργεί ένα απίθανο αποτέλεσμα. Μεταξύ των πιθανών χρήσεων, το γυαλισμένο σκυρόδεμα είναι επίσης ιδανικό για την επίτευξη ενός σχεδίου εργασίας στην κουζίνα,  στους νεροχύτες, ένα σχέδιο για ένα μπάνιο κ.α. Υπάρχουν πάρα πολλές δυνατότητες. Τέλος, σημειώστε ότι μπορεί να εφαρμοστεί με απόλυτη επιτυχία σε εξωτερικούς χώρους.

Για παράδειγμα, η πατητή μπορεί να εφαρμοστεί σε τοίχους, δάπεδα, πάγκους, σκάλες, πισίνες και στην ανακαίνιση σπιτιού ή ξενοδοχείου που θα επηρεάσουν την διακοσμητική. Στα πλαίσια αυτά μπορείτε να διαμορφώσετε ντουζιέρες, μπανιέρες, νιπτήρες, όπως και τα έπιπλα που προαναφέρθηκαν. Προσοχή όμως, δεν θα συνιστούσαμε να εφαρμόσετε πατητή τσιμεντοκονία σε κάποιο παλιό ξύλινο δάπεδο, εξαιτίας των συστολών-διαστολών του.

Η πατητή τσιμεντοκονία έχει πολλά χρώματα που μπορούν ταιριάζουν σε όλες τις διακοσμητικές ανάγκες σας. Σύγχρονη ή παραδοσιακή, είναι δική σας η επιλογή. Τα χρώματα στη μόδα είναι το γκρι, το μπεζ, γήινες αποχρώσεις ή ανθρακί. Επίσης, αρκετά ταιριαστά χρώματα με κάθε χώρο είναι τα ορυκτά και φυσικά χρώματα. Ωστόσο, είναι δυνατόν να επιλέξετε ανάμεσα από όλα τα είδη των χρωμάτων.

Καλό είναι να γνωρίζετε ότι η πατητή τσιμεντοκονία προσφέρει χρώμα που δεν απαιτείται να είναι σταθερό. Είναι δυνατόν να αλλάξετε χρώμα με την πάροδο του χρόνου, για παράδειγμα, εάν θέλετε να κάνετε μια ανακαίνιση, ενώ οι επιλογές της αρεσκείας σας έχουν εξελιχθεί και το υπάρχον χρώμα δεν σας καλύπτει πλέον. Απλά θα πρέπει να εφαρμοστεί η πατητή τσιμεντοκονία σε άλλο χρώμα  από την ήδη υπάρχουσα εφαρμογή.

Το σκυρόδεμα είναι εύκολο να διατηρηθεί. Αν υπάρχει ένα γυαλισμένο δάπεδο από μπετόν, απλά καθαρίστε με ένα πανί και νερό. Εάν εμφανιστούν σημάδια, το σαπούνι είναι ιδανικό και βοηθά στην εξάλειψή τους. Επίσης, σημειώστε ότι για τη σωστή συντήρηση της πατητής, συνιστάται να προσθέσετε τακτικά (1 φορά το μήνα) στο υλικό λίγο νερό για να ενεργοποιήσετε την προστασία, η οποία προστατεύει το σκυρόδεμα και το καθιστά αδιάβροχο.

Το σωστό μίγμα είναι ως εξής: 10% κερί έως 90% νερό. Θεωρητικά, το γυαλισμένο σκυρόδεμα δεν θα ραγίσει. Ωστόσο, αυτό μπορεί να συμβεί αν το ίδιο το μέσο στο οποίο τοποθετείται τελικά σπάσει. Επομένως, είναι πολύ σημαντικό να διασφαλιστεί η ποιότητα της υποστήριξης πριν την εφαρμογή της πατητής τσιμεντοκονίας.

Η εφαρμογή της πατητής σε μία ανακαίνιση έχει αρκετά τεχνικά μυστικά. Η πατητή τσιμεντοκονία απαιτεί την εφαρμογή πολλών διαδοχικών στρωμάτων και δεν δημιουργεί ρηγματώσεις λόγω της απουσίας του τσιμέντου. Είναι σημαντικό, επίσης, να τονισθεί ότι αποτελεί ένα φυσικό και οικολογικό προϊόν. Αν δεν έχετε πραγματική γνώση για το θέμα, συνιστάται να ζητήσετε βοήθεια από έναν επαγγελματία.

Η εταιρεία μας χρησιμοποιεί άριστα υλικά για πατητή τσιμεντοκονίας του γνωστού οίκου Novamix . Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση σχετικά με τη δική σας ανακαίνιση αρκεί να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Μοιραστείτε το!