fbpx

Είστε ιδιοκτήτης κάποιου μικρού διαμερίσματος το οποίο προορίζεται κυρίως για φοιτητές και αναζητάτε τρόπους για να αυξήσετε την αξία του; Σε αυτό το άρθρο θα σας παρουσιάσουμε μερικούς τρόπους για το πως να βγείτε κερδισμένοι με ανακαίνιση φοιτητικής κατοικίας. Υπάρχουν αρκετά είδη ακινήτων, τα οποία χωρίζονται σε κατηγορίες βάσει μεγέθους ή χρήσης. Μικρά, μεγάλα , μεσαία, εμπορικά κλπ. Τα μικρά διαμερίσματα, τα οποία προορίζονται κυρίως για φοιτητές ή εργένηδες είναι ίσως η καλύτερη ευκαιρία να επενδύσει κανείς και θα αναλύσουμε το γιατί παρακάτω.

Δείτε τις προσφορές μας και επιλέξτε το πακέτο ανακαίνισης που σας ταιριάζει

Γιατί θα βγείτε κερδισμένοι με ανακαίνιση φοιτητικής κατοικίας;

Η ανακαίνιση μια κατοικίας είναι συνήθως μια δαπανηρή υπόθεση. Υπάρχουν βέβαια πολλές επιλογές που θα περιορίσουν το κόστος και ταυτόχρονα θα σας βοηθήσουν να κάνετε απόσβεση γρήγορα. Στη περίπτωση μιας κατοικίας για ιδιοκατοίκηση η απόσβεση θα προέλθει από τη βελτίωση του επιπέδου ζωής του ιδιοκτήτη καθώς και από την οικονομία που θα επιτύχει σε επίπεδο ενεργειακής απόδοσης. Αν πρόκειται για ένα ακίνητο προς μίσθωση τότε η απόσβεση θα προέλθει από το ύψος του ενοικίου και από το πόσο γρήγορα και εύκολα θα μπορείτε να βρείτε τον επόμενο ενοικιαστή. Μην ξεχνάτε πως όσο μεγαλύτερη αξία έχει ένα σπίτι τόσο περισσότερο θα μπορέσετε να ανεβάσετε το ποσό του ενοικίου. Με ένα μεγάλο ποσό ενοικίου θα μπορέσετε να εξασφαλίσετε και μια γρήγορη απόσβεση.

 

Πως θα κάνω μια ολοκληρωμένη ανακαίνιση φοιτητικής κατοικίας;

Οι ανακαινίσεις γίνονται με δύο τρόπους. Τον αργό, πρόχειρο και αμφιβόλου αποτελέσματος τρόπο και τον σίγουρο, εγγυημένο και γρήγορο. Ο πρώτος τρόπος περιλαμβάνει μια σειρά από ενέργειες/ παρεμβάσεις στο σπίτι τις οποίες ο ιδιοκτήτης αναλαμβάνει ξεχωριστά, μόνος του ή με τη βοήθεια κάποιου μάστορα. Για παράδειγμα θα φέρει έναν ηλεκτρολόγο, μετά έναν υδραυλικό, μετά άλλον για το πάτωμα και συνήθως τις μικρές δουλειές όπως το βάψιμο θα τις κάνει μόνος του.

Στη δεύτερη κατηγορία ανήκουν οι άνθρωποι που εμπιστεύονται έναν επαγγελματία για να κάνει αυτή τη δουλειά. Ένα εξειδικευμένο και έμπειρο συνεργείο ανθρώπων υπό την καθοδήγηση ενός καταρτισμένου μηχανικού που ξέρει τι ακριβώς πρέπει να γίνει και κυρίως πως να βάλει τα πράγματα σε ένα πλάνο και σε μια σειρά ώστε να γνωρίζετε ακριβώς τι να περιμένετε.

Επικοινωνήστε με το έμπειρο δυναμικό της Fouskas Construction για ένα πλάνο ανακαίνισης σπιτιού

Από πού να ξεκινήσω μια ανακαίνιση;

Το μεγάλο ατού των μικρών κατοικιών που προορίζονται για φοιτητές ή εργένηδες είναι να είναι ενεργειακά αυτόνομα. Ο παράγοντας οικονομία είναι ο πρώτος που κοιτάνε οι υποψήφιοι ενοικιαστές και αυτό δεν αφορά απλά το ύψος του ενοικίου αλλά και τις ανάγκες για θέρμανση που έχει το σπίτι. Τα καινούργια κουφώματα καθώς και η μόνωση παίζουν καταλυτικό ρόλο στην τελική επιλογή κάποιου για το σπίτι που θα ενοικιάσει. Ένα ακόμα σημείο που θέλει προσοχή και αφορά το οικονομικό κομμάτι είναι οι ηλεκτρικές συσκευές. Σε περίπτωση που θέλετε να δώσετε το σπίτι επιπλωμένο τότε επιλέξτε συσκευές Α ενεργειακής κλάσης. Είναι κάτι που θα εκτιμήσει ο υποψήφιος ενοικιαστής.

 

Επενδύστε στην εργονομία του σπιτιού

Τα μικρά σπίτια ως γνωστόν υστερούν στον τομέα του αποθηκευτικού χώρου. Ειδικά αν έχουμε να κάνουμε με παλαιότερες κατοικίες. Τολμήστε να κάνετε δραστικές παρεμβάσεις στο χώρο σας για να γεφυρώσετε το χάσμα μεταξύ των μικρών χώρων και της εργονομίας. Αυτός είναι ίσως ο μεγαλύτερος λόγος να απευθυνθείτε σε έναν επαγγελματία στις ανακαινίσεις. Η αναδιάταξη των χώρων του σπιτιού ώστε να εκμεταλλευτείτε στο μέγιστο τα λίγα διαθέσιμα τετραγωνικά απαιτεί μεγάλη εμπειρία και προσεκτική μελέτη. Αν όμως η δουλειά γίνει σωστά τότε το μόνο που έχετε να περιμένετε είναι να απογειώσετε τη ζήτηση για το σπίτι σας καθώς και το ενοίκιο.

 

Επενδύστε στην εμφάνιση του σπιτιού σας

Σας τελευταίο κομμάτι αφήσαμε την εμφάνιση. Η εμφάνιση ενός σπιτιού έχει να κάνει κυρίως με την επιλογή των υλικών. Το πάτωμα, το μπάνιο και η κουζίνα είναι τα σημεία που θα σας απασχολήσουν. Ειδικά το μπάνιο στα μικρά σπίτια αποτελεί ένα μεγάλο αγκάθι γι’αυτό θα σας δώσει μεγάλο πλεονέκτημα αν επιλέξετε ένα υλικό που το αναδεικνύει και κρύβει το μειονέκτημα του μικρού μεγέθους του. Σε αυτό το στάδιο υπάρχουν άπειρες επιλογές και οι τιμές μπορεί να διαφέρουν. Η κατάλληλη επιλογή υλικών για εσάς είναι αυτή που συνδυάζει το οικονομικό, το κομψό και ταυτόχρονα το ανθεκτικό. Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να πάρετε τη γνώμη ενός ειδικού σε αυτά τα θέματα.

Διαβάστε περισσότερα tips και συμβουλές για ανακαίνιση σπιτιού

Μοιραστείτε το!