fbpx

Υπάρχουν αρκετοί οικονομικοί τρόποι ανακαίνισης σπιτιού με τους οποίους μπορείτε εύκολα και γρήγορα να ανανεώσετε τους χώρους σας δημιουργώντας παράλληλα ένα μοναδικό αισθητικό αποτέλεσμα. Μια τέτοια λύση θα μπορούσε να είναι η επένδυση τοίχων σε επιλεγμένους χώρους της οικίας σας, τους οποίους θέλετε να μεταμορφώσετε, να αναδείξετε και να βελτιώσετε. Υπάρχουν διάφορα υλικά με τα οποία μπορείτε να επενδύσετε μια επιφάνεια και να αποκτήσετε ένα χώρο που θα συμβαδίζει με τις σύγχρονες απαιτήσεις της αρχιτεκτονικής και του τρόπου διαβίωσης. Το ξύλο, η πέτρα, το μάρμαρο, τα πλακίδια, οι ψηφίδες κ.ά. είναι μερικά  από τα υλικά που σε συνδυασμό με τη σωστή επιλογή χρωματικών συνθέσεων στον χώρο μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να αποκτήσετε το σπίτι που ονειρεύεστε.

Επένδυση με Πέτρα ή με Φύλλα Πέτρας

Οι πέτρες που χρησιμοποιούνται για επενδύσεις τοίχων υπάρχουν στην αγορά σε στάνταρ διαστάσεις ή σε μήκος της επιλογής σας και σε ακανόνιστο σχήμα. Η φυσική πέτρα ως επένδυση τοίχου σε ένα χώρο δίνει εξαιρετικό αισθητικό αποτέλεσμα. Δίνει πιο country style στο χώρο και ανάλογα με τις διαστάσεις, το κόψιμό της, την υφή της και την απόχρωση θα έχετε ένα μοντέρνο ή παραδοσιακό αποτέλεσμα. Η πέτρα δίνει φυσική ομορφιά και μοναδικότητα στο χώρο είτε καλύπτει μικρή επιφάνεια είτε μεγάλη. Όσον αφορά την επένδυση με φύλλα πέτρας πρέπει να γνωρίζετε ότι πρόκειται για ένα υλικό από  φυσική-πραγματική πέτρα (φλούδα πέτρας από ιζηματογενή πετρώματα βράχου), σε μορφή ρολού σε διαστάσεις 1,22×0,61 & 2,44×1,22cm και πάχος  3-7 mm. Τοποθετείται γρήγορα και εύκολα δεν είναι βαρύ και δύσκαμπτο. Εφαρμόζεται πάνω σε αρκετές επιφάνειες χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα. Ιδανική λύση για οικονομική ανακαίνιση σπιτιού εσωτερικά αλλά και για εξωτερικούς χώρους.

Υλικά και Ιδέες για την Επενδύσεις Τοίχων Σπιτιού

Επένδυση με Ξύλο

Κλασσική επιλογή για ιδιαίτερο αποτέλεσμα. Το ξύλο σαν υλικό είναι ζεστό, φυσικό και ταιριάζει απόλυτα τόσο σε χώρους με παραδοσιακό στυλ όσο και με μοντέρνο. Για ένα πιο μοντέρνο αποτέλεσμα σε μια ανακαίνιση σπιτιού ή γραφείου σας συστήνουμε να προτιμήσετε ξύλινες σανίδες στην αγαπημένη σας απόχρωση τοποθετημένες κάθετα ή οριζόντια στον επιλεγμένο τοίχο.

Υλικά και Ιδέες για την Επενδύσεις Τοίχων Σπιτιού

Επένδυση με Πλακίδια

Ο ρόλος και η χρήση των  πλακιδίων δεν περιορίζεται ευτυχώς μόνο για τοίχους μπάνιου ή κουζίνας. Είναι διαθέσιμα σε διάφορα μεγέθη, σχήματα, επιφάνειες, χρώματα και μπορούν να ταιριάξουν με κάθε στυλ διακόσμησης. Οι σύγχρονες μέθοδοι κατασκευής των πλακιδίων μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες σας διότι έχουν  χαρακτηριστικά και ιδιότητες υψηλών προδιαγραφών. Αν σας αρέσει το minimal στυλ επιλέξτε μονόχρωμα πλακίδια ενώ τα πλακάκια σε απομίμηση τσιμέντου ή τούβλου θα μπορούσαν να εξυπηρετήσουν πιο μοντέρνα στυλ ή/και βιομηχανικού τύπου. Σε χώρους με εξεζητημένο στυλ και προσωπικότητα προτιμήστε πλακάκια με γεωμετρικά μοτίβα.

Υλικά και Ιδέες για την Επενδύσεις Τοίχων Σπιτιού

Επένδυση με Μάρμαρο

Το μάρμαρο σε ένα χώρο προσδίδει μεγαλοπρέπεια, αποτελεί διαχρονική αξία και έχει ανθεκτικότητα στο χρόνο. Αν θέλετε έναν χώρο που θα εντυπωσιάζει διαρκώς και θα είναι μοναδικός από αισθητική άποψη επιλέξτε το μάρμαρο σαν υλικό επένδυσης ενός τοίχου (π.χ. τοίχος τζακιού). Ανάλογα με την απόχρωση του μαρμάρου και το φινίρισμά του (ματ, γυαλιστερό, κλπ) θα έχετε και το ανάλογο στυλ και θα απογειώσετε την αισθητική του χώρου σας.

Υλικά και Ιδέες για την Επενδύσεις Τοίχων Σπιτιού

Επένδυση με Ταπετσαρίες

Η ταπετσαρία χρησιμοποιείται ευρέως στις μέρες μας σε ανακαινίσεις σπιτιών, γραφείων και καταστημάτων, τοποθετείται γρήγορα εύκολα και είναι οικονομική. Η αλήθεια είναι ότι θεωρείται αναπόσπαστο κομμάτι της εσωτερικής διακόσμησης και δεν έφυγε ποτέ από τη μόδα. Πλέον μπορεί κάποιος να βρει ταπετσαρίες σε   πάρα πολλά σχέδια, χρωματισμούς και υφές για κάθε στυλ. Μεγάλη επιτυχία σε προτιμήσεις έχουν τα floral μοτίβα και οι βινυλικές. Οι ταπετσαρίες από φυσικά υλικά έχουν ιδιαίτερο αποτέλεσμα αλλά πρέπει να τοποθετηθούν σωστά για να μην φαίνονται οι ενώσεις.

Υλικά και Ιδέες για την Επενδύσεις Τοίχων Σπιτιού

Επένδυση με Φελλό

Μπορείτε να βρείτε το φελλό σε φύλλα ή σε μορφή πλακιδίων σε καταστήματα με υλικά για δάπεδα. Ενδιαφέρουσα είναι η χρήση του ως υλικό επένδυσης τοίχου καθώς χρησιμοποιείται κυρίως σε δάπεδα. Είναι ηχομονωτικό υλικό γι’ αυτό χρησιμοποιείται σε χώρους με αυξημένες απαιτήσεις ηχομόνωσης (στούντιο, αίθουσες συσκέψεων κ.λ.π). Το αποτέλεσμα επένδυσης τοίχου με φελλό σίγουρα θα σας ικανοποιήσει αισθητικά.

Υλικά και Ιδέες για την Επενδύσεις Τοίχων Σπιτιού

Επένδυση με Φύλλα Χαλκού

Διατίθεται σε φύλλα ή ρολά, σε διάφορα πάχη και χρώματα ανάλογα με τον βαθμό οξείδωσης. Προσφέρουν ένα hi-tech αποτέλεσμα και ταιριάζουν σε χώρους με λιτή και μοντέρνα γραμμή.

Υλικά και Ιδέες για την Επενδύσεις Τοίχων Σπιτιού

Επένδυση με 3D Πάνελ

Τα τρισδιάστατα πάνελ τοίχων διατίθενται σε μεγάλη ποικιλία υλικών και σχεδίων. Όσον αφορά το κόστος και την εφαρμογή τους υπάρχει μεγάλη ευελιξία και το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό από αισθητικής πλευράς. Σύγχρονα σχέδια και οικολογικά υλικά προσαρμόζονται στις απαιτήσεις της μοντέρνας αρχιτεκτονικής και καθημερινής διαβίωσης σε ένα χώρο.

Υλικά και Ιδέες για την Επενδύσεις Τοίχων Σπιτιού

Μοιραστείτε το!