Οι γωνίες είναι χώροι που υπάρχουν σχεδόν σ’ όλα τα σπίτια. Συνήθως όμως, είναι η τελευταία μας προτεραιότητα όσον αφορά την διακόσμηση. Εξαιτίας του ότι αυτοί οι χώροι δεν είναι μεγάλοι, δυσκολευόμαστε να βρούμε ιδέες για το πώς θα τους διακοσμήσουμε. Έτσι, οι γωνίες μας παραμένουν κρύες και άδειες.
Όμως, είναι μια θαυμάσια ευκαιρία, να καλύψουμε αυτά τα κενά, με μια φινετσάτη διακόσμηση, αλλά και να προσδώσουμε
λειτουργικότητα.

Παρακάτω, συγκέντρωσα μερικές εξαιρετικές ιδέες για εσένα και με χαρά θα στις παρουσιάσω! Θα βρεις προτάσεις όποιες κι αν είναι οι διαθέσιμες διαστάσεις της γωνίας που θες να διακοσμήσεις. Διάλεξε αυτές που σου ταιριάζουν καλύτερα και θα αλλάξεις όλη την εμφάνιση του σπιτιού σου.

1. Βάλε διαφόρων ειδών ράφια
Είναι μια έξυπνη ιδέα, που δεν καλύπτει μόνο τον κενό χώρο, αλλά δίνει και λειτουργικότητα. Εκεί μπορείς να τοποθετήσεις αντικείμενα, που ως τώρα δεν είχαν βρει την θέση τους. Μπορεί να είναι βιβλία ή κάποια εγκυκλοπαίδεια. Φυσικά, λάβε υπόψιν την συνολική διακόσμηση και το πλαίσιο που έχεις, ώστε να μην ‘’βαρύνει’’ ο χώρος.
Επίσης υπάρχουν ειδικά ράφια, γωνιακά, ειδικά γι’ αυτό τον σκοπό. Μπορείς να τοποθετήσεις επάνω σ’ αυτά κορνίζες, κεράκια, διακοσμητικά, μικρά φυτά ή ακόμη και τηλεόραση.

gonies tou spitiou

2. Τοποθέτησε κάδρα και φωτογραφίες
Μια ακόμη ωραία ιδέα είναι αυτή, για να δώσεις ζωντάνια και μια παιχνιδιάρικη νότα. Μπορείς να βάλεις φωτογραφίες που απεικονίζουν εσένα και τα αγαπημένα σου πρόσωπα σε όμορφές σας στιγμές, που θα σου φτιάχνουν την διάθεση κάθε φορά που τα βλέπεις. Ακόμη, μπορείς να χρησιμοποιήσεις εικόνες από το Internet, ταπετσαρίες, γκραβούρες και poster σε διάφορα μεγέθη και χρώματα. Τέλος, υπάρχουν και ειδικά σχεδιασμένοι πίνακες και κάδρα για να μπαίνουν στις γωνίες, που το μισό σχέδιο το βλέπεις στον ένα τοίχο και το άλλο μισό στον άλλον.

Σε μια γωνία παιδικού δωματίου, μπορείς να κρεμάσεις ξύλινους πίνακες που θα βάζει το παιδί πάνω τις αγαπημένες του
ζωγραφιές.

3. Διακόσμησε με τα κατάλληλα φωτιστικά
Τα φωτιστικά δίνουν κομψότητα και ζεστασιά στο χώρο. Αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο. Ανάλογα τον χώρο, υπάρχουν διαφορετικές ιδέες. Από φωτιστικά δαπέδου, φωτιστικά τοίχου ή ραφάκια με κρυφό φωτισμό. Θα σου δώσουν ένα διακριτικό φως στο σαλόνι ή το υπνοδωμάτιο, τις ώρες που θα χαλαρώνεις και δεν θα θέλεις τα έντονα φώτα.

4. Χρησιμοποίησε γωνιακά έπιπλα
Υπάρχουν ειδικά γωνιακά έπιπλα που μπορείς να βρεις στην αγορά, αλλά και κανονικά που ταιριάζουν για τον χώρο που θες. Τα έπιπλα αυτά, μπορεί να είναι ένα σύνθετο, μια βιβλιοθήκη ή ένα μπαράκι. Μπορεί επίσης να είναι ένα stand περιοδικών, που μπορείς να βρεις σε καταστήματα με vintage έπιπλα. Ακόμη, μπορείς να διαμορφώσεις μια ζεστή και γεμάτη στυλ γωνίτσα, που θα είναι ο χώρος που θα καταφεύγεις όταν θες να χαλαρώσεις, να πιείς τον καφέ ή το τσάι σου ή να διαβάσεις το βιβλίο σου. Αυτό μπορεί να γίνει, είτε με μια cozy πολυθρόνα, ένα τραπεζάκι κι ένα φωτιστικό δαπέδου, είτε απλώς με ένα χαλί, 1-2 μαξιλάρες και ένα μικρό φως ή κεριά.

Σε ένα παιδικό δωμάτιο, μπορεί να είναι ένα έπιπλο για αποθήκευση παιχνιδιών.

gonies spitiou

 

5. Δώσε ζωντάνια με φυτά

Τα λουλούδια και τα φυτά δίνουν χρώμα, ζωή και μια boho εμφάνιση. Επίλεξε ένα εντυπωσιακό φυτό εσωτερικού χώρου, τοποθέτησέ το σε ένα όμορφο, πολύχρωμο, πήλινο ή ψάθινο κασπό και η γωνία σου πλέον δε θα περνάει απαρατήρητη.

6. Δώσε καλαισθησία αλλάζοντας την υφή της επιφάνειας του τοίχου
Είναι μια λύση που θα χρειαστεί να διαθέσεις κάποια παραπάνω χρήματα, αλλά αν το αποφασίσεις, αξίζει τον κόπο. Μπορείς να μετατρέψεις τον τοίχο που βρίσκεται σ’ αυτή την γωνία του σπιτιού σου, σε μια επιφάνεια από πέτρα, γυαλί, βιτρό ή καθρέφτη. Ό,τι κι αν επιλέξεις, το σίγουρο είναι ότι η αίσθηση καλαισθησίας θα απογειωθεί.

gonies epifaneia toixou

 

Extra tip: Αν έχεις ταλέντο στο να κατασκευάζεις μόνος σου αντικείμενα, μπορείς να το αξιοποιήσεις, φτιάχνοντας τις δικές
σου μοναδικές κατασκευές, όπως ξύλινα ραφάκια, κρεμάστρες με γάντζους, συνθέσεις από κορμούς δέντρων κλπ. Ή πάλι, αν θες κάτι πιο ξεχωριστό, αλλά δεν ‘’πιάνουν τα χέρια σου’’ ή δεν έχεις την υπομονή να ασχοληθείς εσύ, μπορείς να παραγγείλεις από έναν ξυλουργό ακριβώς αυτό που θες, και να γίνει όπως το φαντάζεσαι.

Το σπίτι μας είναι ο καθρέφτης της προσωπικότητάς μας, το μέρος που αποφορτιζόμαστε μετά από μια κουραστική μέρα και ο χώρος που φιλοξενούμε τους φίλους μας. Όσο πιο όμορφο το φτιάξουμε, τόσο περισσότερο θα μας ξεκουράζει, θα μας φτιάχνει την διάθεση και θα μας εμπνέει. Χρειάζεσαι απλά όρεξη για δημιουργικότητα,