fbpx

Τα laminate δάπεδα προσφέρουν πολλά πλεονεκτήματα, ειδικά για τους ιδιοκτήτες σπιτιού που θέλουν να ξεκινήσουν την ανακαίνιση σπιτιού τους. Παρόμοιο σε στυλ και εμφάνιση όπως τα ξύλινα πατώματα, το laminate μπορεί να προσφέρει κομψότητα σε οποιοδήποτε δωμάτιο του σπιτιού σας χωρίς την ακριβή και δύσκολη εγκατάσταση που συχνά συνδέεται με τα ξύλινα πατώματα. Η χρήση πλαστικού 12 mm προσθέτει επιπλέον πλεονεκτήματα, καθώς το πάχος του μπορεί επίσης να βοηθήσει στην μείωση του θορύβου.

Υπάρχουν πολλά πλεονεκτήματα που πρέπει να προσφέρει το δάπεδο laminate. Ορισμένοι ιδιοκτήτες σπιτιού υποστηρίζουν ότι το νούμερο 1 πλεονέκτημα του laminate είναι η ευκολία εγκατάστασης. Ο σχεδιασμός με το «κούμπωμα» του μοντέρνου πολυστρωματικού υλικού καθιστά την εγκατάσταση σχεδόν απίστευτη, έτσι ώστε να είναι σχετικά εύκολο να τοποθετηθεί μέσα σε ένα σαββατοκύριακο. Ένα άλλο πλεονέκτημα των laminate δαπέδων είναι η αντοχή τους. Το ανώτερο στρώμα του ελασματοποιημένου υλικού – το στρώμα που περνάει πάνω από αυτό – ονομάζεται στρώμα φθοράς και πολλοί κατασκευαστές είναι τόσο πεπεισμένοι για την ανθεκτικότητα του προϊόντος τους που παρέχουν εγγυήσεις για το στρώμα φθοράς έως 10 χρόνια.

Το βινυλικό  δάπεδο είναι επίσης εξαιρετικά εύκολο να καθαριστεί. Δεν απαιτεί το γυάλισμα που τα δάπεδα από σκληρό ξύλο απαιτούν συχνά και είναι ανθεκτικά στις κηλίδες στις περισσότερες περιπτώσεις. Αν έχει λεκέ, συνήθως μπορεί να καθαριστεί χρησιμοποιώντας νερό και ένα ήπιο απορρυπαντικό. Αυτό παρουσιάζει ένα τεράστιο πλεονέκτημα σε σχέση με τα ξύλινα πατώματα, τα οποία μπορεί να είναι δύσκολο να καθαριστούν και να λεκιάσουν μάλλον εύκολα. Το κάθε κομμάτι έχει, επίσης, το πλεονέκτημα ότι είναι ουσιαστικά απαλλαγμένο από ελαττώματα. Κάθε φορά που αγοράζετε ένα φύλλο, μπορείτε να είστε βέβαιοι ότι δεν θα υπάρχουν ελαττωματικά κομμάτια που πρέπει να αναμορφωθούν ή να απορριφθούν. Το πραγματικό δάπεδο σκληρού ξύλου έχει το πλεονέκτημα ότι είναι φυσικό, αλλά αυτό σημαίνει επίσης ότι θα έχει όλες τις ατέλειες και τα ελαττώματα που μπορεί να έχει το φυσικό ξύλο.

Το πάχος των φύλλων μετριέται σε χιλιοστά και τα 12 χιλιοστά είναι τα παχύτερα που εύλογα θα περίμενε κανείς για οικιακή χρήση. Το παχύτερο δάπεδο είναι συνήθως πιο επιθυμητό για ηχοαπορρόφηση, αν και δεν σημαίνει ότι το έλασμα θα τοποθετηθεί καλύτερα. Ωστόσο, δεδομένου ότι το έλασμα μπορεί να παράγει έντονο ήχο όταν περπατάτε, το μεγαλύτερο πάχος καθίσταται πιο ελκυστική επιλογή για μερικούς ανθρώπους.

Για την ανακαίνιση σπιτιού μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ψυχρή ή θερμή πλαστικοποίηση ανάλογα με την ανάγκη και τον προϋπολογισμό σας. Στη θερμή ελασματοποίηση, το στοιχείο που θέλετε να πλαστικοποιηθεί υπόκειται σε θερμότητα. Ωστόσο, εάν χρησιμοποιείτε ψυχρή ελασματοποίηση, το αντικείμενο υπόκειται σε πίεση. Και για τις δύο τεχνικές, χρειάζεστε ένα φιλμ για την ελασματοποίηση του υλικού. Όσο πιο παχιά είναι η μεμβράνη, τόσο πιο σφριγηλή θα είναι η πλαστικοποίηση και η ανθεκτικότητά της θα αυξηθεί.

Θερμική πλαστικοποίηση

Για να πλαστικοποιήσετε ένα υλικό χρησιμοποιώντας θερμή ελασματοποίηση χρειάζεστε ταινία θερμής ελασματοποίησης. Αυτή η τεχνική μπορεί να χωριστεί σε στάνταρ και ειδική χαμηλή τήξη θερμής ελασματοποίησης. Η τυποποιημένη ελασματοποίηση χρησιμοποιείται για καθημερινούς σκοπούς ενώ η ειδική τεχνική χαμηλής τήξης χρησιμοποιείται σε αντικείμενα που δεν μπορούν να υποβληθούν σε θερμότητα.

Η μεμβράνη που χρησιμοποιείται σε αυτή τη διαδικασία έχει δύο στρώματα – το στρώμα συγκολλητικής ρητίνης και το στρώμα πολυεστέρα. Το υλικό τοποθετείται μεταξύ των στρωμάτων που στη συνέχεια τοποθετούνται στο μηχάνημα που λιώνει την κόλλα στο φύλλο. Το μηχάνημα επίσης απλώνει την κόλλα ομοιόμορφα πάνω στο αντικείμενο. Το μηχάνημα μπορεί να παράγει θερμοκρασία μέχρι 300 βαθμούς Κελσίου. Η διαδικασία ολοκληρώνεται όταν το υλικό στεγνώνει και γίνεται κρύο.

Αυτή η τεχνική είναι συνήθως φθηνότερη από την ψυχρή πλαστικοποίηση και τα αντικείμενα που είναι ελασματοποιημένα, χρησιμοποιώντας αυτή την τεχνική είναι πιο ανθεκτικά. Το μεγαλύτερο μειονέκτημα της χρήσης αυτής της τεχνικής είναι ότι δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί υλικό που είναι ευαίσθητο στη θερμότητα. Αυτή η τεχνική είναι πιο χρονοβόρα από την ψυχρή ελασματοποίηση επειδή πρέπει να θερμαίνετε τη μηχανή πριν ξεκινήσετε τη διαδικασία.

Κρύα πλαστικοποίηση

Η ψυχρή ελασματοποίηση είναι μια απλή διαδικασία που σας βοηθά να αποκτήσετε κομμάτια laminate σε μερικά λεπτά. Για να στρώσετε ένα κομμάτι χρησιμοποιώντας αυτήν την τεχνική, πρέπει να το τοποθετήσετε στη μηχανή ψυχρής ελασματοποίησης. Αφού τοποθετηθεί στο μηχάνημα, πρέπει να ορίσετε τα χαρακτηριστικά ανάλογα με το σχήμα και το μέγεθος του. Εάν διαθέτετε περιορισμένο προϋπολογισμό, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το laminator ψυχρού ρολού για να πλαστικοποιήσετε το κομμάτι.

Οι μηχανές θερμής και ψυχρής πλαστικοποίησης έχουν τα δικά τους πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Η επιλογή του μηχανήματος θα εξαρτηθεί από τον προϋπολογισμό σας και τις απαιτήσεις σας. Το σημαντικότερο γεγονός είναι η οικονομία και η ταχύτητα που προσφέρουν τα βινυλικά δάπεδα και το laminate, χωρίς να δυσκολεύουν την καθημερινότητά σας. Ο τεχνικός σας σύμβουλος θα σας δώσει περαιτέρω πληροφορίες που θα μεταμορφώσουν το σπίτι σας και θα κάνουν την ανακαίνιση σας τυπική διαδικασία.

Η εταιρεία μας χρησιμοποιεί δάπεδα laminate της Γερμανικής εταιρείας Tarkett τα οποία έχουν συγκεκριμένες προδιαγραφές και έχουν πιστοποιητικά γνησιότητας, ενώ παράλληλα είναι οικολογικά στο περιβάλλον. Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τη δική σας ανακαίνιση μπορείτε να επικοινωνήσετε με την εταιρεία μας και κάποιος εξειδικευμένος συνεργάτης μας θα σας λύσει οποιαδήποτε απορία.

Μοιραστείτε το!